divendres, 2 d’octubre del 2015

NO al sr. Mas-Colell i SI a la Negociació Col·lectiva!!

Sembla que com sempre comencem el curs acadèmic amb "bones intencions". Òbviament és una ironia, ja que pel que es desprèn de les declaracions del Sr. Mas-Colell a la Inauguració del curs acadèmic a la URV no augura res de bo per als nostres interessos: http://cat.elpais.com/cat/2015/09/04/catalunya/1441388218_913829.html

No contractar més funcionaris no sembla la millor solució per als nostres interins, que en molts casos porten anys a la UAB esperant una oportunitat per a aconseguir una plaça, places que òbviament quan surtin seran insuficients, atesa la nostra realitat actual. Són un col·lectiu molt ampli en el nostre supòsit, fet que implica que hi ha una necessitat real, ja que pregonen tant les "necessitats del servei".

Que busca el Sr. Mas-Colell, només contractacions laborals, major precarietat, poder fer-nos fora quan vulgui basant-se en l'actual reforma laboral? Evidentment no vol la funcionarització, per alguna cosa serà...

Pel que fa a la situació a la UAB, sobretot en matèria de negociació, amb temes tant importants a sobre la taula (reorganització, calendari laboral, propostes en matèria de conciliació, gestió horària i millora de la salut laboral), demanem una mica de bona voluntat per tal de poder tirar endavant acords beneficiosos per a ambdues parts. Asseguem-nos a mirar-les i perfilem les diferències, no digueu que no directament, feu la vostra contraproposta i anem acostant posicions. Sabem que hi ha temes on les discrepàncies son grans, però hi ha d'altres on estem d'acord i on només cal trobar el camí per a poder-les vehicular.

AVUI PODRÍEM ESTAR GAUDINT DE L'ACORD DE VIGÍLIES DE FESTIUS PERÒ AQUESTA GERÈNCIA NO VOL NI SENTIR A PARLAR D'UNA PROPOSTA QUE NOMÉS ENS BENEFICIARIA 4 O 5 DIES L'ANY.

No pot ser que es digui que no directament a la nostra proposta per a períodes especials i per a vigílies de festius. Consta en actes anteriors que el Gerent es va comprometre a negociar-la dins l'àmbit de les negociacions de calendari laboral que hem d'encetar aquest mes. No pot ser que ara digui directament que no sense ni haver-s'ho mirat ni ens facin una contraproposta.

No pot ser que es digui que no directament a la nostra proposta per a majors de 55 anys i malalts crònicsamb l'excusa de que és una proposta que va en detriment de la contractació de plantilla, que no es pot demanar a la Generalitat que ens augmenti la taxa de reposició i per una altra banda demanar reduir la jornada d'aquest col·lectiu. Des de la UGT, com els vam dir a la darrera negociadora, pensem que no estan esgrimint els arguments correctament: aquesta mesura és per incentivar la gent, i d'altra banda, si estem demostrant amb un informe l'envelliment real de la població de la UAB, calen mesures conciliadores de la salut laboral, es fa més visible la necessitat de la taxa de reposició permesa per la Generalitat.

No pot ser que en un any i mig seguim igual o pitjor que quan vam començar les reunions sobrereorganització. Hi havia una proposta inicial de Gerència que s'ha anat polint i ampliant gràcies a haver anat escoltant a tots els col·lectius implicats. Hi ha unes propostes de Junta i Comitè a sobre la taula sobre les que no s'ha entrat a negociar. Cal una comissió de treball real que s'assegui a parlar, amb una voluntat real de treure un acord bo per a tothom.

Sense voluntat no hi ha negociació, sense negociació no hi ha acords, sense acords hi ha desil·lusió i malestar, i això només ens pot portar a mobilitzar a la gent.

No podem seguir així, ens hem cansat de que juguin amb nosaltres. Cal posar-hi remei, o hi ha bona voluntat o...

Junts ho aconseguirem.

Secció Sindical de la UGT de la UAB 

Units Guanyem Tots! 

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...