divendres, 11 de març del 2016

ACORD D'ESTABILITZACIÓ DEL PAS-L no fix CAPÍTOL I: Un bon acord millorable.

Bé, ja ho saps, el Comitè d'Empresa hem signat l'acord aprovat en assemblea per al personal laboral no fix de Capítol 1.

Els trets bàsics del qual es resumeixen en:

1) Tot el PAS-L que hagi superat una convocatòria pública i compleixi els requisits establerts per als contractes temporals a l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors, passarà a ser indefinit no fixe.

2) Els rellevistes passaran a tenir contracte a temps complert l'1 de maig de 2016, OJO! NO l'1 d'abril pactat i aprovat prèviament, ja que segons hem sabut a l'hora de signar, l'acord ha de ser portat a Consell de Govern el mes d'abril. Així doncs tantes presses no han valgut per a res...

3) El personal laboral indefinit objecte d'aquest acord podrà participar en les convocatòries internes.

4) El personal que ja és actualment indefinit no fix serà assignat a les vacants pressupostades disponibles. Al que forma part de llistes de substitucions se'ls assignarà places de pool.

De l'esperit de l'acord es desprèn que abastirà a persones en diferent situació que les que especifica el text, per això hem demanat informació addicional a través de Comitè. Si voleu podeu exposar-nos els vostres dubtes sobre la vostra situació concreta (telfs. 2048/3434, despatx A/-151 edifici Rectorat, e-mail as.sindical.ugt@uab.cat).

Des de la UGT estem satisfets per fer un nou pas endavant cap a solucionar la situació contractual de moltes i molts companys que han viscut anys d'angoixa que ara acaben, cosa que ja formava part d'antigues reivindicacions (http://ugtuab.blogspot.com.es/2015/05/tothom-fixe-ja-carrera-professional-ja.html), i del nostre programa electoral (http://treballemperatu.blogspot.com.es/p/i-si-encara-estas-en-precari.html)

Pensem però que un millor acord era possible i que es podien haver fet les coses millor,comptant amb tothom i negociant amb totes les propostes i esmenes a sobre de la taula, en benefici de tot el PAS.

A què ens referim? 
Ens referim a que les coses s'han fet amb presses, ens referim a que hi ha moooolts detalls que desconeixem en el com i en quan, ens referim a que tot allò que no es diu a un acord no vol dir que no pugui passar, simplement vol dir que l'acord és ambigu...

No pot tornar a passar que la resta de representants dels treballadors coneguin el text definitiu a poc menys d'una setmana de la negociadora i que no se'ls permeti introduir pràcticament cap esmena, sota l'amenaça de trencar unes negociacions que no han existit.

No pot tornar a passar que no es compti amb el Comitè d'Empresa alhora de decidir quines places són estructurals o no, quines es pressuposten o no, quines surten a concurs intern o no, quines s'amortitzen o no, quines places per decés o jubilacions passen a addicionals de Gerència i que es fa amb elles enlloc de sortir a concurs intern.

Tots volíem tancar un acord per a aquest col·lectiu, però estàvem en posició d'obtenir un millor resultat...
Nosaltres només demanàvem que:

1) el Comitè d'Empresa participés en la presa de decisions sobre les places a crear i a dotar pressupostàriament.

2) les places de nova creació sortissin a concurs intern, per un tema de transparència, legalitat i coherència, com deia un company de Comitè.

3) una situació així no es torni a repetir: si continuem permetent que totes les places temporals o amb càrrec a finançament específic segueixin sortint a concurs extern, seguim generant una cartera de nous treballadors a qui arreglar la situació en el futur, i alhora no permetem el desenvolupament d'una carrera professional real per al nostre personal. Si aquestes places surten a concurs intern tenim gent entre el PAS sobradament preparada per a accedir a places de major nivell on adquirir experiència i promocionar-se temporalment.

Les coses no es poden fer amb presses perquè després passa el que passa...

Seguirem treballant per a tu amb la resta de companys del Comitè per tal d'aconseguir un acord en aquest sentit, tal i com vam exposar a l'assemblea, en interès de tot el PAS i de la nostra carrera professional.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...