dilluns, 13 de juny del 2016

LA UGT DE CATALUNYA EXIGEIX EL RETORN DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES ALS PREUS DE 2011



Per quart any consecutiu el Consell Interuniversitari congela les taxes universitàries -- Amb un preu mitjà de 33,52 euros/crèdit, Catalunya és la Comunitat Autònoma més cara de l’Estat

La UGT de Catalunya ha participat aquest matí al Consell Interuniversitari, on se’ns ha informat que les taxes universitàries per al proper curs acadèmic 2016-2017 tornaran a quedar congelades per quart any consecutiu.

Catalunya tornarà a ser la Comunitat Autònoma més cara de l’Estat espanyol, pel que fa a aquestes taxes: els preus oscil·laran novament entre els 25,27 euros i els 39,53 euros per crèdit a les titulacions de grau, amb un preu mig de 33,52 euros, el que suposa una diferència de 20,90 euros de mitjana per crèdit amb Andalusia, la més econòmica (preu mitjà per crèdit de 12,62 euros).

En aquest sentit, des de l’inici de la crisi i fins a l’actualitat, a Catalunya els joves universitaris han vist incrementar el preu dels crèdits en un 90,72% els d’experimentalitat mínima i en un 85,58% els d’experimentalitat màxima.

Val a dir que l’any 2012 es va produir l’increment més fort en aquestes taxes, amb un augment de més de 10 euros per crèdit en els d’experimentalitat mínima i de més de 15 euros per crèdit en els d’experimentalitat màxima.

El Govern va argumentar llavors que ens trobàvem davant d’una situació totalment conjuntural i que tornaríem a aconseguir els mateixos preus que en anys anteriors, però no només estem veient que aquest abaratiment de les taxes universitàries no s’està produint, sinó que s’estan perpetuant uns preus totalment abusius, desproporcionats i discriminatoris.

Per tot això, des de la UGT de Catalunya denunciem la nova congelació de les taxes universitàries i exigim el retorn al nivell de preus vigents durant l’any 2011.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...