dimecres, 1 de febrer del 2017

La UGT creu que la sanitat catalana no es mereix un conseller que culpabilitza els seus professionals del col·lapse d’urgèncie




Si hi ha pacients als passadissos d’urgències és per la manca de recursos humans, no per decisió del personal d’infermeria!!!

Davant les declaracions del conseller Toni Comin, que sostenia ahir en una entrevista a El Periódico  que “la permanència dels malalts al passadís respon a la decisió de la infermera, que vol tenir el pacient a la vista”, des de la UGT volem mostrar la nostra indignació.
És trist que haguem de recordar al conseller que si hi ha pacients als passadissos, no és com diu ell per decisió del personal d’infermeria, sinó per la manca de recursos humans (manca de contractació, pèrdua de llocs de treball dels interins de l’ICS, etc.). A tall d’exemple, un pla com el PIUC (Pla Integral d’Urgències a Catalunya) no s’activa fins que es produeix una situació de crisi assistencial (abans de 2007 s’activava d’octubre a març). A això cal afegir el problema epidemiològic que es reprodueix cada any en època de grip. La conselleria tampoc ha reforçat els Centres d’Atenció Primària (amb fins a 3 setmanes d’espera per a una primera visita), amb la qual cosa els malalts no tenen altre remei que recórrer als serveis d’urgència dels Hospitals del nostre país.
Des de la UGT ens preguntem si el país mereix un conseller de Salut que responsabilitza els professionals de la sanitat catalana d’un col·lapse que és fruit de les retallades que patim des de 2010. Entenem que la funció del màxim responsable de la sanitat a Catalunya ha de ser gestionar correctament els recursos necessaris per garantir un servei sanitari de qualitat.
La presència continuada del conseller als mitjans de comunicació per sortides de to com el de l’entrevista citada anteriorment són del tot inacceptables. Exigim, a banda d’una rectificació immediata i que assumeixi les responsabilitats per haver qüestionat la professionalitat i l’entrega dels treballadors i treballadores que malgrat les retallades mantenen cada dia el sistema públic de salut.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...