dimecres, 7 de juny del 2017

Convocatòria d’oferta pública accés escala administrativa. Estat de les negociacions:




Hores d’ara, sembla que hi ha un consens respecte el tipus de proves que es realitzaran, ja que serà molt semblant a anteriors convocatòries a la UAB: prova test de coneixements legals i normatius; prova pràctica; entrevista.

Les discrepàncies actuals més importants (cal tenir en compte que encara no hi ha un procediment tancat i pot evolucionar) són respecte que les proves siguin eliminatòries, òbviament la prova tipus test, la pràctica i el nivell C de català eliminarien els candidats que acreditin (en cas d’idioma) o no superin les proves. Però demanem que l’entrevista no sigui eliminatòria.

Respecte l’idioma. Des del nostre punt de vista, només hi ha dues opcions; o que sigui una prova i no sigui eliminatori o que figuri dins dels mèrits. Considerem que el més beneficiós es que no es tingui en compte (tal i com es fa per a les convocatòries d’administrador de centre) i en cas que es vulgui fer com a prova que s’habiliti la possibilitat (i el cost) de fer una prova dins del procés i no com a mèrit perquè això minvaria la part de tenir coneixements de tasques universitària.

Respecte la part de mèrits. Estem molt a prop d’arribar a un acord respecte que sigui el màxim legal (el 33% del procés). El problema és respecte a que es puntua. Des d’UGT considerem que només s’hauria de valorar el desenvolupament de tasques universitàries dins d’una Universitat Pública Catalana. Hem fet les consultes legals i no hi ha cap impediment al respecte. Una vegada més ens topem amb una interpretació restrictiva i contra els interessos dels interins.

Respecte el tema de la formació. Considerem que la UAB arriba tard i molt i ja hauria d’haver format al personal que no és funcionari de carrera respecte la normativa vigent i els processos que es desenvolupen a la casa i que, per aquest motiu, podria aprofitar i fer-ho en tres o quatre mesos donant accés a formació específica per al col·lectiu funcionari interí. Això aniria en benefici de la UAB pel fet de tenir personal més ben format i amb un coneixement competencial millor. 

Com podeu veure de tot l’explicat aquí, sembla que hi ha alguna predisposició a col·laborar per part dels òrgans de govern de la UAB, ara cal que ho portin a terme. Nosaltres intentarem que sigui així i, en cas que considerem que no és el cas, us demanarem que el personal de la casa faci palès que no està d’acord.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...