dimecres, 7 de juny del 2017

Post mobilització. I ara què? I ara perquè no? Que volem?




Abans de res, felicitar el col·lectiu funcionari pel cop a la taula del passat 16 maig. Vàrem deixar palès que no estem gens d’acord amb una política que no ens te en compte, que ens deuen calers i drets, que els volem i que els volem ja!

Posteriorment a la concentració, hem continuat amb el ritme nonstop de reunions amb gerència, recursos humans, vicerector de pas, etc, i sembla que són una miqueta més productives les negociadores, però, ... hores d’ara més enllà d’apropar postures amb el vicerectorat respecte l’oferta pública d’escala administrativa, poca cosa més.

Ens agradaria recalcar, respecte el correu enviat per part del vicerector de pas i del gerent de la UAB en resposta a la mobilització només un parell de coses: a nosaltres ningú no ens va dir que la rectora no hi seria (vàrem tenir coneixement del fet el dilluns a la tarda i de forma molt més que indirecta) i, si bé és veritat que havíem fet un munt de reunions, la productivitat i l’empatia no van ser-hi presents. Agrair la predisposició per part del vicerector de pas, del gerent i de la vicegerent d’organització de la UAB de rebren’s  el dia de la mobilització. Dit això, entenem que, hores d’ara, no tenim una postura favorable per part de la UAB respecte:


  • Plus Campus per a personal funcionari. Saben que ens deuen els calers, saben que en judici els pagaran, però volen que ens gastem una part dels calers en el judici. Moltes propostes, però la bona, la que volem que és simplement el reconeixement per escrit del deute per part de la UAB no l'han fet encara.
  •  Paga Extra 2012. Han perdut el judici. Es va pactar el pagament en 3 parts, fa uns mesos que haurien d’haver pagat. Que passa?
  • RLT. Volem el reconeixement de tasques i no volem una reducció de les plantilles de gestions acadèmiques i econòmiques.
  • Interins. Han de cobrar, com a mínim, com a C1.16 i els que estiguin sota plaça el nivell de la plaça que ocupen.
  • Majors de 60 anys, volem que tinguin un reconeixement, els compactin els horaris i es redueixi una hora el seu horari
  • Gestors interins. Que passa amb el compromís adquirit per la UAB que fins i tot molts tenen signats.
  •  Biblioteques. Vàrem signar (la Junta) un acord de mobilitat que portava inclòs el canvi de nivell de les places ocupades i ara no volen dient que és “carrera horitzontal” i retenen el concurs de les places.
  • Quina és la proposta de carrera professional que tenen
  • Volem una plantilla real i la convocatòria de totes les places amortitzades, el retorn de les places de personal jubilat, la valoració de nivells.
  •  Etc.


Tornem a dir que és un moment difícil, però no podem ser covards i deixar que els partits de dretes de la gene ens retallin més drets. És molt difícil, però no som nosaltres sols els que hem de patir la situació, necessitem el recolçament de l’equip de govern.

Entenem que en els propers dies començaran a solucionar els temes, sinó haurem de tornar a demanar el que és nostre. Cal dir ben clar que UGT entén que la Junta de PAS-F no ha fet un petit moviment, sinó que demostra bona fe negociadora i demana impuls per part de RRHH, en cas contrari UGT es posicionarà a favor de continuar amb les mobilitzacions per solucionar els nostres i vostres problemes.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...