dimecres, 7 de juny del 2017

Segrest de personal o Moviments de personal com a suport matrícula i Pau




Volem manifestar el nostre desacord respecte a, una vegada més, la “kaosificació” de la gestió dels recursos humans a la UAB. Sembla increïble que un fet com la matrícula i la preinscripció, que es un fet que passa cada any i que es un fet intrínsec de la Universitat no tingui un procediment establert ni un estudi d’impacte per a les gestions acadèmiques, sinó que cada any es generi una crisi per manca d’organització.

En la darrera negociadora, des de RRHH se’ns va informar que, com que no poden incorporar més personal (potser seria més adient dir que no li volen portar la contraria al gene i la seva política de retallades de plantilles) se’ls havia ocorregut segrestar els treballadors d’altres serveis per recolçar a les gestions acadèmiques en la matrícula (l’any passat va ser parcial).

Potser el fet més destacable que les instruccions de recursos humans és que cada centre s’organitzi com pugui o vulgui. OLE TU!!

Des d’UGT hem deixat clar i meridià el fet que això crea un triple perjudici:
-          al treballador segrestat que el mouen sense ni tan sols fer un nomenament exposant el canvi d’adscripció temporal 
-          al servei en el que el treballador desenvolupa la seva tasca i als companys del servei, ja que donen per fet que és obligació de la resta de companys suplir les carències estructurals de la UAB
-          a la gestió acadèmica, ja que, hores d’ara no consta que hagin fet cap tipus de formació en temes de gestió acadèmica
A la vegada, potser RRHH i l’Equip de Govern hauria de considerar:
-          De quina manera compensa el treballador pel sacrifici fet
-          Com formar el personal per aprofitar al màxim el potencial
-          En funció de quin criteri obliga a uns o altres o, cosa que seria més desitjable, com fa per potenciar la voluntat de col·laborar entre companys.
-          Cal un cos d’especialistes que tinguin coneixements globals per poder col·laborar en les puntes de feina de gestions acadèmiques, econòmiques, departaments? I, com fomenta l’interès? Quina categoria laboral tenen? No poden ser bàsics, òbviament
-          Quina proposta tenen per a aquest curs i de cara al futur per a la resta d’anys?

Una vegada més, som conscients de la situació, però cal tenir en compte que no és culpa dels treballadors ni és just que siguem nosaltres qui patim la sobrecàrrega de feina per una manca de voluntat d’enfrontar-se a la gene.

No estem d’acord amb aquest plantejament covard i demanem un esforç real per millorar la Universitat i per defensar, un cop més, l’Autonomia Universitària.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...