dimecres, 7 de juny del 2017

Temes més destacats dels darrers dies per al PAS-L



1) Pagament paga extra 2012 i pagues extres meritades 2013 i 2014: dijous la Generalitat va donar l'ok als pagaments del 34,42% de la paga extra 2012, així com de la paga extra meritada el 2013 i el 2014, però, així com de la part de la paga extra 2012 tenim confirmada la intenció de pagar-la amb la nòmina del juny, de les meritades no tenen dates, tot i que suposen que es podrà pagar tot junt. Així ho esperem. No volem esperar més!

2) Plus campus: Gerència té intenció de pagar als laborals el que se'ns deu en compliment de sentència, per tant, en principi no caldria fer cap reclamació de drets individual per executar la sentència (Si fos necessari, aquest servei seria gratuït per als nostres afiliats. Per als no afiliats el cost seria d'un 10% de la quantia reclamada, amb un avançament per tràmits de 20 euros a descomptar de l'import final a abonar). No sabem els terminis exactes perquè la Generalitat, tot i donar el vist-i-plau  per a l'ampliació de la despesa de Capítol I per a laborals, no dóna els diners, fet pel que estem treballant conjuntament els diferents gabinets jurídics per tal de reclamar el pagament a la Generalitat.

3) Premi de jubilació: El passat 24 de maig va haver una vista absurda al TSJC demanada per les gerències de les 7 universitats públiques catalanes condemnades al pagament del premi de jubilació pel TS que demanaven aclariments a la sentència, amb la finalitat de retardar més un pagament que ja fa mesos que haurien d'haver fet. L'advocat de la UGT que va guanyar el cas va fer una actuació brillant davant dels nombrosos jubilats que van assistir per tal d'estar informats i de fer pressió, i esperem tenir notícies definitives en menys d'un mes. Avui és per ells, demà per a tu...

4) Tècnics de laboratori: Vam portar a Plenari la nostra proposta per al reconeixement de la vostra participació, passada, present i futura, a convenis, projectes, màsters, cursos i serveis.
Va haver una llarga discussió en que algunes parts van voler barrejar temes d'equiparacions de drets i de funcions, quan el tema és clar: ja hi ha una gent contractada per a fer aquestes tasques, i majoritàriament amb una responsabilitat i categoria superior. Si hi ha tècnics de laboratori grup 3 que hi participen, se'ls ha de reconèixer a nivell econòmic i curricular, i s'ha de tenir en compte en la seva promoció i carrera professional.
Esperem que ara sí, entrin a treballar el tema, i ens facin les esmenes oportunes a la proposta per a poder consensuar un text que portar a negociació.

5) Roba de treball: El passat 12 d'abril el gabinet jurídic de la UGT va presentar demanda en nom del Comitè, reclamant el que es deu de roba de treball als companys que fins el passat any eren rellevistes al 75%. El proper 14 de juny hi ha el judici, que esperem sigui favorable als interessos dels companys, que es vesteixen al 100%, com tothom...

6) Capítol VI: la comissió tècnica de Comitè estem treballant intensament propostes consensuades que presentar a la comissió tècnica de Capítol VI per tal de tancar acords importants pel col·lectiu abans de l'estiu. Us anirem informant.

7) 27 i més: la nostra solidaritat i ple recolzament amb els companys imputats de resultes del tancament del Rectorat. És absurd que per exercir drets com la llibertat d'expressió i d'informació, com a membres de Comitè i Junta en representació dels treballadors (drets sindicals) i a petició dels estudiants, es vegin en la situació actual, en que se'ls demana presó i fiança. Ens podria haver passat a qualsevol...

8) Obligacions legals en cas d'IT: sabies que si estàs en IT cotitzes per a la SS i per a la UAB en el mateix any? Sabies que, en conseqüència, hauràs de fer obligatòriament la declaració de renda? Sabies que quan cotitzes a la SS habitualment et practiquen la retenció mínima? Sabies que, en conseqüència, possiblement et toqui pagar a Hisenda o et retornin molt menys del que esperaves? Si tens una baixa curta no t'afectarà massa, però si és llarga et recomanem que parlis amb la Unitat de Nòmines i Seguretat Social de la UAB per tal d'evitar sorpreses...

Ah! El proper dijous tenim Taula de Mobilitat, si ens vols fer arribar queixes, suggeriments, t'estarem molt agraïts.


I no t'oblidis que avui comença el horari intensiu voluntari d'estiu!

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...