divendres, 7 de juliol del 2017

...de "MILLORA"?...PASAPALABRA!!


Related image



Anomeneu "programa de millora", anomeneu "Iniciatives de millora"... que "aunque la mona se vista de seda, mona se queda"; i això té de tot menys "millora".


De què us estem parlant? De la famosa proposta mitjançant la qual s'anava a substituir l'antic programa d'iniciatives de millora per quelcom suposadament més útil i menys ferragós...que total té la única finalitat, parlem clar i català, de reduir les conseqüències de les retallades (que en aquest cas no eren retallades sinó més aviat "ampliades" ja que el que ens feien era ampliar la jornada laboral) i que s'ha convertit en no sabem ben bé què, però el que sí sabem és que no ha estat amb el nostre suport.
Més dades? I tant, totes les que volgueu!:

-          Aquests cursos de formació no han estat aprovats a la comissió de formació. Això suposa, de nou, una interpretació del concepte negociació col·lectiva molt obert i poc respectuós. Us podem assegurar que UGT no és una extensió de l’equip de govern i no participem d’aquests joc.
-          El fet d’introduir-los en el pla de formació suposa treure’n diners de formació per una proposta esbiaixada que no figurava en l’acord que vam signar. Potser no sabem gaire d’anglès, però braingstorming en el lloc de treball no significa formació de classe magistral de mindfullness.
-          Segons la cap de l'Àrea de PAS, el cost d’aquesta formació són 7000 euros. Dubtem que sigui així per tal i com es computen els cursos de formació. Es té en compte: el preu del temps que el treballador va al curs (tot i que quan torni recuperarà la feina no feta), el preu del formador, el lloguer de l’aula (tot i que sigui de la UAB), les fotocòpies (tot i que darrerament tot arriba per e-mail), i el personal de la Unitat de Formació. Per a la formació de l’exercici anterior, el preu mitg era al voltant de 18 eur x treballador que va a un curs (feu vosaltres la multiplicació i mireu si és més o menys de 7000€)
-          Tot i que la gran majoria dels formadors són de la casa i molts representen la mateixa, només un  no cobra per donar-la, la resta, segons la Unitat de Formació, cobra 200 o 300 eur per sessió. Caldria saber si és dins o fora del seu horari laboral, si és concepte nòmina o “pagament puntual” i, en el cas dels docents, si ja han arribat al màxim que pot percebre per a l’exercici en curs.
-          I, potser el més important, quin benefici obté el pas de la UAB. Segurament el fet de conèixer una cosa de la qual ja teníem coneixement, que la UAB és un sistema desigual en el que uns fan classes magistrals, no fan ni de llarg les 37,5 hores (ni les 35), no tenen cap límit ni retallada en el seu salari i altres ens hem vist obligats a assistir a cursos que ens expliquem lo maco que és el seu mon ideal mentre nosaltres deixem els nens a casa dels avis per poder anar a treballar.

Malauradament aquesta és la dinàmica de l’Equip de govern i de rrhh de la UAB, tenen una idea, la imposen i, un cop signada i aprovada ens diuen que és millor per nosaltres. 
Benvolgut Equip de govern, prou paternalisme, prou aprovacions amb nocturnitat i més democràcia. 
Volem treballar plegats, però no agenollats.


Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...