dijous, 14 de desembre del 2017

Calendari laboral 2018


Les negociacions estan molt avançades però tot i que des de la UGT hem fet diverses peticions i esmenes, encara no s’han acceptat totes i estem a l’espera de que finalment s’incorporin.

Anticipar-vos que per part nostra:

-          Estem lluitant per a aconseguir 4 vigílies de festiu, enlloc de les 2 ofertades, clarament a la baixa, i que les que no coincideixen amb divendres hi tinguin aquest tractament

-          Estem lluitant per a aconseguir que el període de jornada intensiva del juny sigui de l’1 al 29 de juny, com inicialment van oferir i després van tirar enrere

Pel que fa a l’acord del programa de millora: aquest any forma part definitivament del programa formatiu, cosa que, de fet, ja tenia aquest any, donat que eren cursos programats per l’Àrea de Formació i que apareixen en la nostra fitxa formativa. La diferència radica en que la idea de Gerència, aparentment, és simplificar les coses davant com s’han complicat la vida aquest 2017 per a acabar incomplint la proposta inicial del programa, que ha acabat sent una altra cosa de la inicialment pactada.

Tot aquell que s’aculli al programa haurà de fer 16 hores de la formació que esculli lliurement de tota la oferta existent, i a canvi se li canviarà cada hora per 2,5 hores, tenint un total de 41,5 hores que li seran carregades al seu saldo flexible per tal d’ajudar-lo a conciliar la seva vida laboral i familiar.

Us emplacem a comunicar-nos les vostres necessitats formatives per a traslladar-ho a la Unitat de Formació i tenir una oferta complerta i adequada per a tots els llocs de treball.

D’altra banda demanem, per enèsima vegada, que la formació sigui oberta a tothom, sigui de l’àmbit que sigui o per a càrrecs superiors, per tal de garantir la formació per a la promoció i per a una carrera professional real.
Altres sindicats us diran que no volen signar aquest acord sinó el retorn a les 35 hores setmanals, però no us faran cap proposta concreta, sinó que us parlaran de no fitxar, per exemple, i això és molt fàcil de dir quan no
estàs sotmès a control horari i inclús et vanaglories de no complir amb el calendari laboral establert.
Nosaltres els hi diem que, la minoria sotmesa a fixatge necessitem eines per tal de poder muntar-nos l’horari i conciliar la nostra vida laboral i familiar mentre la llei no ens permeti el retorn a les 35 hores setmanals, i la mesura d’aquest any ens permetrà assolir-ho acomplint amb uns mínims de formació a la nostra mida i lliure elecció.
 

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...