dijous, 15 de març del 2018

I TÚ què PROPOSES per MILLORAR la MOBILITAT?

Resultado de imagen de Mesa de la movilidad


Com ja sabeu un dels temes prioritaris per a nosaltres és la millora de la mobilitat tant pel campus com per arribar-ne. Per aquest motiu ens prenem molt en serio la feina que es fa a la Taula de la Mobilitat i us volem informar puntuament de tot el que tractem, sempre comptant amb les vostres idees i sggeriments per millorar perquè totes les aportacions son importants.

A la darrera taula de mobilitat ens van presentar i es va aprovar el nou Pla de Mobilitat 2018-2024.

Entre les principals novetats i reclamacions que els vam fer i els hem fet diverses vegades podem destacar que:

  1. Per fi sembla que arreglaran el pont de l’AP-7 entre Cerdanyola i la UAB, actualment amb un voral impracticable, i l’altre molt perillós, fonamentalment per facilitar el pas del vianants i dels ciclistes, perllongant així el carril bici amb la UAB en el tram que no existeix.
  2. Començaran a regular els aparcaments de cotxes, donant preferència als vehicles d’alta ocupació i posant en marxa una app de cotxe compartit, o facilitant-ne a la gent amb més dificultat d’accés a la xarxa de transport públic, però aquest tema està en fase d’anàlisi, tot i que és urgent, ja que cada dia hi ha a la UAB entre 8000 i 9000 cotxes simultàniament, ocupant les 7000 places disponibles, cosa clarament insostenible.
  3. Faran més aparcaments tancats de bicicleta.
  4. El servei de BiciUAB és un èxit, i ja hi ha unes 200 persones que venen regularment en bicicleta a la UAB, tot i que segueix pendent el problema de l’habilitació de servei de dutxes.
  5. Pel que fa al servei de Rodalies de Renfe: la representant de la Generalitat ens va informar de que perllongaran la línia R1 del Maresme fins al campus. És una mesura que vam acollir amb alegria, però ja els vam dir que potser era més interessant fer el perllongament de la línia R8, tant en sentit nord com sud, ja que té molt poques parades i molt poca freqüència de pas. Ens van dir que no tenien prevista la seva perllongació però si l’increment de la freqüència de pas, per donar resposta a les queixes dels ajuntaments del Vallès. Els vam reiterar que són bones notícies però que el Penedès i el Baix Llobregat continuen tenint molta manca de servei, i que a la gent li surt més a compte anar cap a altres Universitats. Si volem que la gent vingui a la UAB hem de tenir un millor transport públic que ens faci més atractius.
  6. Volen incrementar la freqüència del bus E3 i millorar el servei entre Sabadell, Terrassa i Montcada,  i ATM està estudiant opcions des de La Llagosta, o opcions per millorar la velocitat dels busos, però es fa molt difícil pel tema dels greus problemes de trànsit existents a la B30 i la C58. L’ajuntament de Vilafranca els ha demanat també un bus directe amb la UAB. Nosaltres els comentem també que les línies actualment existents, com la de Barberà o la de Mataró, disposen de molt poc servei (2 al dia) i a hores poc realistes amb els horaris de classe o de treball de la gent, cosa que fa que siguin infrautilitzats respecte del cotxe. El que no volen, diuen, és duplicar servei on n’hi ha d’altres, com FGC o tren.
  7. Posada en marxa de la T-Mobilitat: amb aquest nou sistema s’haurà de validar a l’entrada i la sortida amb una mena de tarja de crèdit que tindrà sistema post-pagament i amb descomptes segons la utilització (recurrència, edat, nivell econòmic...). La idea és canviar l’estructura de les zones tarifàries, eliminant les zones i fent pagament kilomètric. Es farà en dues fases, primer a la Zona 1 (àrea metropolitana de Barcelona) a finals de 2018, i posteriorment a la resta de Catalunya.

De ben segur que hi ha més coses a tractar, us recordem que estem aquí per sentir el que tingueu que dir i sempre estem oberts a la vostra participació en qualsevol de les vies posibles: ens podeu escriure i ens podeu trucar, però ens agradarà molt més veure-us en persona i parlar.
Ens trobareu,com sempre, a la planta -1 del Rectorat.

Comptem amb vosaltres!!





Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...