dimarts, 25 de maig del 2021

Vine al Webinar sobre Fibromiàlgia,Fatiga Crònica i altres SSC!



El passat 12 de Maig va ser el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (SSC). 

De ben segur que has sentit a parlar d’elles, potser fins i tot coneixes gent que les pateixen, però... què en saps realment d’aquestes síndromes?  

Saps que tenen causes físiques i no psicosomàtiques com molta gent es pensa? 

Coneixes com s’originen i com es diagnostiquen?  


Moltes persones del nostre entorn es veuen afectades en el seu dia a dia per "malalties silencioses" que no son visibles, que no tenen paràmetres clàssics de diagnòstic, que en moltes ocasions impossibiliten a les persones fer una vida normal però com que no deixen rastre i ningú no les veu, noles entenen.

Aquestes persones no només han de patir el dolor crònic i la frustració de no poder fer una vida normal, sinó que a més han de patir l'estigmatització del seu entorn.

Tradicionalment aquests pacients han estat tractats tant per metges com per la societat com persones amb dolències "psicosomàtiques" i per tant mentals, o el que és pitjor: persones "amb cuento".

La manca d'energia i el dolor crònic són sovint els símptomes més coneguts i la realitat que amaguen és molt més dura i perillosa.

Avui en dia i gràcies als avenços tecnològics dels últims anys sabem que les Síndromes de Sensibilització Central tenen un origen cel·lular i conseqüències mitocondrials com la baixada de la fabricació d'ATPs, les molècules encarregades d'aportar la energia necessaria a les cèl·lules per tal que aquestes puguin fer les seves funcions a l'organisme. Si les cèl·lules no tenen prou energia no poden fer la funció metabòlica i sense això, el cos no funciona.

Per això diem que els símptomes amaguen una realitat perillosa, i és que si l'organisme no funciona correctament el cos entra en "fallida" i els casos més greus poden esdevenir en mort.

Segurament tot això no ho imaginaves, oi? 


Per això, perquè en coneguis més sobre aquests problemes i sàpigues com abordar-los, des de la Secció Sindical d'UGT i en col·laboració amb el Projecte UAB Campus SiS hem organitzat el webinar "Les Sindromes de Sensibilització Central (Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple) des de la clínica a la investigació bàsica" el proper dijous dia 27 de Maig a les 12 hores via TEAMS, per posar negre sobre blanc en aquests temes i contestar dubtes que puguin sorgir.


En aquesta sessió, que serà conduïda pel Dr.Jose Alegre, Cap del Grup d’Investigació Clínica de la Unitat de SSC de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i Membre del Comitè d'Experts en SSC al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, farem un passeig per aquestes síndromes que començarà amb la definició del nou concepte de Síndromes de Sensibilització Central (SSC) que avui dia engloba totes aquestes dolències.  

Continuarem veient la importància de la coordinació entre entitats de diferents nivells per afrontar el repte de sensibilitzar a la societat. 

Podrem també conèixer com es realitza la diagnosi sota el model de la Síndrome de Fatiga Crònica i els fenòmens associats dintre de les SSC, i finalment veurem en quin punt està la investigació en aquests moments i cap a on van les noves línies terapèutiques per millorar la qualitat de vida tant de les persones que les pateixen com del seu entorn. 


La durarda aproximada serà d'uns 45 minuts i obrirem un petit torn de preguntes al final.

Si no us podeu connectar a aquesta hora no us preocupeu perquè la sessió també serà gravada i us farem arribar l'enllaç quan estigui penjada si ens ho demaneu.


Podeu accedir a la sessió des del següent enllaç


Esperem que us sigui d'utilitat tant als qui en patiu aquestes síndromes com a qui en conconeixeu gent que les pateix!


Ens veiem dijous vinent!

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...