dilluns, 30 d’octubre del 2017

WhatsUAB?? El butlletí del que passa a la UAB

Seguim carregats de notícies, tot i que això no vol dir que siguin bones , però en continuem treballant per acoseguir-ne...

1) Vigílies de festiu: per si no heu rebut la informació...

Us recordem que el Calendari Laboral d’enguany va establir que els dies 31/10 i 7/12 tinguin el tractament de “Vigílies de festiu”. Això vol dir que:

-       - Les persones amb horari de 9 a 17:30h. i jornada diferenciada el divendres, tindran configurats els marges de flexibilitat propis d’un divendres, és a dir presència obligada fins a les 14h.
-       - Les persones amb horari de tarda amb flexibilitat ampliada els divendres aquests dos dies també tindran configurada la jornada pròpia dels divendres (presència obligada fins a les 19h). 
- Les persones amb horari de tarda podran sol·licitar canviar a horari de matí, si el servei ho permet, amb la presència obligada fins les 14:00h. Aquesta petició s’haurà de fer mitjançant l’opció de “Canvis de jornada”  demanant la jornada “VIGíLIA FESTIU MATI (23/06-31/10-7/12)”, i seguirà el procés de validació fins a l’Àrea de PAS.


2) Si vas fer vaga i no aturada de país el passat 3 d'octubre, estem esperant que des de l'Equip de Govern se'ns digui com actuar, donat que no van contemplar en les seves informacions el procediment a seguir en cas d'acollir-se al dret de vaga:

Complementant la informació que ens ha arribat des del Gabinet del Rectorat, en la qual se’ns comunicava que la UAB se suma a l’aturada de país prevista per a demà dia 3 d’octubre i que per tant no hi haurà cap activitat acadèmica ni administrativa, us informem que:
·         El personal podrà decidir lliurement la seva assistència o no al lloc de treball.
·         Es mantindran oberts tots els centres de treball per tal de garantir el lliure accés.
·         Per a les persones que s’afegeixin a l’aturada, aquesta jornada es compensarà amb la incidència “Permís recuperat”.
·         Es decreten serveis mínims al Servei de Granges i Camps Experimentals.


3) Programa de millora: com tots sabeu, hi ha molt que millorar al respecte per al proper calendari laboral, hi estem treballant. Només dir-vos que si no vols participar de cap manera en el programa, mitjançant l'assistència a les conferències o fent el curs on-line, pots renunciar a les hores que se't van concedir com a la resta de companys. Si en canvi vols però no pots participar de cap manera per necessitats del servei, no tenim cap directriu oficial.

4) Informació institucional: si de manera habitual no reps les informacions institucionals que es vehiculen a través de la teva administració de centre, com les dels punts 1 i 2 del nostre comunicat, fes-nos-ho saber per tal de localitzar-ho i posar-hi remei, ja que hi ha molta gent en la teva situació.

5) UAB Games: com ja sabreu, s'ha encabit aquesta edició dins la setmana de la Festa Major de la UAB. Des del nostre punt de vista, haurien d'haver estat incloses dins les activitats de la Setmana Sostenible i Saludable, ja que és el lloc més adient, haurien d'haver gaudit de les mateixes avantatges que les activitats que es fan dins la Setmana Sostenible i Saludable (hores per dur-les a terme dins la jornada laboral o recuperades en saldo flexible), o com a crèdits per al programa de millora (a tenir en compte per al proper programa del calendari 2018) i haver donat una millor informació, ja que molta gent ha hagut de fer consultes per a resoldre el seus dubtes.

6) Capítol VI: per fi ens han convocat a comissió tècnica després de plantar-nos davant el despatx del Gerent. Ens veurem el proper dia 6 de novembre. Esperem que ens facilitin la informació per treballar que els hem demanat moltes vegades, que ens facin contraproposta a les nostres propostes d'acord, i que comencin a treballar en l'estabilització progressiva de tota la gent del col·lectiu. Volem resultats ja, que la gent ja fa molt que espera. Gent finançada 100% UAB a Capítol I ja! A què esperen per a tramitar-ho amb la Generalitat! Només és un canvi de Capítol II a Capítol I... El que tingui més dificultat ja anirem buscant solucions, però treballem-hi ja!

7) Tècnics de laboratori: Ja s'ha reunit la primera comissió tècnica i hem demanat que s'iniciïn els estudis de les branques i especialitats, així com hem deixat clares les pretensions del col·lectiu i les tasques que venen desenvolupant des de fa anys sense cap mena de reconeixement. Esperem que comencin a treballar en aquest sentit i que avancem ràpidament en les negociacions. 20 anys són molts anys esperant...

8) Slipis de biblioteca: A la darrera reunió d'RLT se'ns va informar, a petició nostra, que la negociació del col·lectiu estava aturada, donat que la casa havia fet una proposta (a la baixa, és clar, en lloc de reconèixer una polivalència com a l'SLiPI de l'ETSE o al SAF, mitja polivalència pels slipi de biblioteques, quan a gairebé totes les Universitats els companys són tècnics de grup 3) i el Comitè l'havia rebutjat (per encabir el col·lectiu amb la resta de reivindicacions dels slipi). Potser ens haurem de replantejar el tema, donat que es fan tasques molt diferenciades, unes pròpies de biblioteca, i altres combinant la logística i l'administrativa, en ambdós casos molt vinculada amb les pròpies dels companys funcionaris, però que segurament seguiran camins o destins molt diferents, i potser cal repensar-se com ho volem fer...

9) Slipis: "ni se sabe ni se le espera", així ens van contestar a RLT quan els vam preguntar. Tot i que al maig els vam fer arribar de nou la proposta registrada fa més de dos anys, i que ho hem portat a negociadora al mes de setembre, no han mirat res ni han encarregat cap estudi de funcions a l'Àrea d'anàlisi d'estructures. No tenen gens d'interès en el tema, tot i que el col·lectiu porta 20 anys formant-se i adaptant-se a les noves tecnologies i demostrant la seva polivalència, capacitat d'adaptació als canvis i ganes de participar en cursos i tasques d'altres categories i àmbits. Cal mobilitzar al col·lectiu ja, perquè ells no pensen fer res...

Com veieu hi ha molta cosa per treballar, i no ens podem despistar perquè no es treballa sola, si no fotem canya aquí no es mou ni el Tato!!

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...