dimarts, 7 de novembre del 2017

COMUNICAT UGT SOBRE LA VAGA EL 8 de NOVEMBRE

Aquests estan essent dies difícils i de molta convulsió política. Greus esdeveniments estan tenint lloc en el si de la nostra societat i el que és pitjor: ens fracturen.
Si una cosa té clara la UGT com a agent social és precisament que la fractura no afavoreix mai els interessos de les persones i que de fet, és gràcies a la fractura que  qui té el poder ens guanya la partida.
És precisament per aquest motiu que la UGT de Catalunya està treballant per recuperar l'agenda social i laboral, tot posant de manifest que l'actualitat està centrada en un enfocament polític, mediàtic i ciutadà al voltant dels esdeveniments que estem vivint a Catalunya ; fet totalment comprensible però que estan relegant a un segon plànol  els no menys greus problemes econòmics, socials i laborals que patim des de fan ja massa anys.

Amb aquest esperit de no perdre de vista el nostre principal motor, que és la defensa dels drets dels treballadors i de les seves condicions laborals, molt per sobre del govern que els marqui les polítiques i les lleis a les que les seves condicions estan subjectes ja que ens hi haurem de barallar amb tots i de tota mena, que la UGT ha decidit mantenir-se fidel a la seva condició de sindicat de classe i no barrejar les eines de lluita política amb les eines de lluita laboral.

La NO adhesió a la vaga respon precisament a aquesta idea. Les vagues son eines per la lluita contra les polítiques empresarials, els seus representants  i contra les polítiques  institucionals que afecten a les condicions laborals dels treballadors, i utilitzar la vaga per reivindicacions que van més enllà del paradigme laboral en desvirtua el seu sentit i la seva força.
Per això i perquè la situació actual requereix d'accions que reivindiquin les vulneracions de drets i el rebuig a les actuacions que no respectin els drets fonamentals, des de la UGT conjuntament amb CCOO s'ha acordat un calendari d'accions que acompleixin amb aquesta intenció i no es confonguin amb la nostra històrica raó de ser.


Aquí us adjuntem el comunicat del nostre sindicat sobre les “Mobilitzacions generals pels drets i les llibertats” de demà, 8 de novembre, a on a més trobareu el calendari d'accions de denúncia i rebuig.



Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...