dijous, 23 de maig del 2019

Carrera professional


La carrera professional és la oportunitat que ens reconeix l’EBEP de poder obtenir millores en el nostre lloc de treball de manera “horitzontal” sense necessitat de canviar de lloc de treball. És un model que planteja que la persona es pugui desenvolupar professionalment en el mateix lloc de treball, i per tant, ha de ser una opció igual de vàlida que la carrera professional vertical accedint a diferents llocs de treball pel sistema de concurs-oposició.

La carrera professional s’ha de plantejar com una via per afavorir l’ajust entre les necessitats de la UAB i les aspiracions del seu personal d’administració i serveis.

Aquest projecte suposa un repte i també una il·lusió. El disseny de la carrera horitzontal s’ha treballat de manera participativa per membres del PAS i agents socials de la UAB dins de diferents grups de treball per aconseguir el document final presentat en plenari el passat dia 3 de maig.

A la UGT som constructius i proactius i és per això que hem treballat en aquests grups de treball des del seu inici. Hem assistit a totes les reunions i hem donat el nostre parer per millorar tot allò que es podia millorar en la primera posada en escena. Això vol dir que ens agrada tot? És clar que NO! Això vol dir que ja està tot dit? És clar que NO! El que vol dir és que per construir a vegades s'ha de treballar colze amb colze per arribar més lluny i que a vegades el que volem no es pot aconseguir tot d'una i a la primera perquè encara queden qüestions per concretar i per acabar de polir del seu contingut. El que vol dir és que nosaltres no venem fum, ni rebentem projectes de manera gratuïta sense presentar contrapropostes.

Per tot això lamentem rebre de qui no s’ha implicat en el projecte crítiques a la feina que durant més de dos anys han realitzat molts companys de tots els llocs i categories: suport logístics i punts d’informació, laboratoris, gestions acadèmiques, unitat de formació, biblioteques... com si no valgués per res. Valorem molt positivament la tasca realitzada per tots ells perquè el que sí que val és implicar-se, corregir allò que es pugui i seguir avançant per millorar-ho.

Tots vivim la mateixa realitat de UAB i no acceptem que ens diguin que el model s’ha fet sense tenir en compte la realitat del personal de la UAB. Tots som companys i tots els que hi hem treballat volem el millor per tots nosaltres.

Aquest projecte inexistent anteriorment i d’ús en moltes altres administracions és un pas important per al desenvolupament personal valorant així els mèrits del nostre personal i aconseguint la seva motivació i implicació al llarg de la seva vida laboral per poder promocionar-se en el seu lloc de treball, de forma voluntària, i sempre que no es vulgui optar per la promoció vertical.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...