divendres, 29 de maig del 2015

Ja saps els darrers esdeveniments?

3 de 3: Les nostres propostes avancen!!

La primera: El passat dimarts vam tenir l'últim Plenari d'aquest Comitè d'Empresa, en funcions, i va ser aprovada la nostra proposta per a majors de 55 anys i malalts crònics tal i com també es va aprovar en Junta.
Ja sabeu que estàvem treballant aquesta millora per l'enquesta que vam remetre al col·lectiu i per l'escrit de la setmana passada en que us adjuntàvem el text, però si voleu més informació no dubteu a contactar amb nosaltres.

La segona: La proposta de períodes especials i vigílies de festiu, que ja va ser portada a negociadora de calendari laboral i ordinària, que ja us vam adjuntar també en el passat e-mail informatiu, també va ser ratificada pel Comitè d’Empresa.

Seran portades properament a Registre i a negociadora. Esperem poder tirar-les endavant ja que tenim un informe molt elaborat que avala la viabilitat de la primera, i la segona ve a millorar la conciliació de tots els treballadors per a dates i períodes molt puntuals.

I la tercera: La nostra proposta de projecte millora de salut laboral, la qual també us vam adjuntar la setmana passada, els altres sindicats amb representació a aquest Comitè ens van donar l'aprovació a la nostra iniciativa però a treballar i desenvolupar pels companys delegats de prevenció del proper Comitè d'Empresa.

Estem molt satisfets d’aquests resultats, està clar que quan es treballa en la bona línia les coses han de tirar endavant i tot allò que suposa un benefici per a la comunitat no pot quedar enrera. Esperem que al proper Comitè puguem continuar treballant en aquesta bona dinàmica.

Reorganització d’estructures: la negociació s’obre camí cap a l’entesa.

Ahir va tenir lloc la primera negociadora de reorganització d'estructures de PAS-L i se’n va informar als treballadors del col·lectiu d'slipis que van assistir a l'assemblea davant el Rectorat a les 14h.
Si no has pogut venir et fem un resum de les principals conclusions:

-              Recordeu la proposta del comitè de no perdre l’estructura del Slipi? Doncs bé, la Gerència, fent un estudi més ampli de la situació després de veure les nostres demandes, ha vist que en efecte la “caixeta” dels slipis no pot desaparèixer. Han vist la complexitat de reduir les nostres tasques a una situació residual i es consultarà al PAS de cada edifici per  conèixer la nostra realitat i especificitats, així com les necessitats de cadascú.

D’aquí sortiran dues possibilitats : l’slipi amb carrera professional logística o administrativa, a elecció del treballador o per capacitació.

Tenen intenció de tenir-ho tancat o , si més no, en  marxa abans de les eleccions a l'equip de govern, o sigui que en un any aproximadament.

-              Ens garanteixen la preservació de tots els llocs de treball, és a dir, la RLT no disminuirà. El que no ens han garantit és que quedi la mateixa distribució que ara. N’haurem d’estar atents.

-              De resultes de l’assemblea, el Comitè ha demanat als membres que formin part del col·lectiu que s'ofereixin voluntaris preferentment per formar part dels  grups de treball del seu edifici per assegurar-nos de que aquestes 7 persones seran representatives i no quelcom posat a dit per la Gerència indiscriminadament.

-              Per fi el col·lectiu de biblioteques serà inclòs en aquesta part de la negociació. Fins ara parlaven de 2ª fase, però els hem remarcat que cap slipi pot quedar fora de la primera fase, i menys encara el col·lectiu que, de manera reconeguda en un informe i des de fa més de 5 anys, ja ve desenvolupant tasques que en un 70% son administratives o especifiques de biblioteca. Des de la UGT creiem que aquest col·lectiu ja hauria d’haver estat reconegut fa anys i que anem tard, no son fase 1 ni fase 2, son fase 0… No és el que voldríem però és un pas endavant!

-              No acaben d’entendre que el col·lectiu de vigilants també son LG4 i també en alguns llocs estan fent tasques d’slipi i, i que per tant no poden quedar fora d’aquesta fase d’estudi ja que a més això n’impossibilitaria el seu trasllat, però com a mínim ens han escoltat. Potser més endavant ens ho reconeixen.

No ens sembla un mal inici, doncs han tingut en compte part dels límits que ens marcàvem des de la UGTconservar tots els llocs de treball, escoltar els treballadors, garantir la possibilitat de tenir una carrera professional real, respecte de la voluntat dels treballadors per escollir el seu futur i inclusió dels slipis de biblioteques a aquesta primera fase.

Haurem de seguir treballant per tal d'aconseguir el canvi de categoria per a tot el col·lectiu imantenir així intactes les possibilitats de trasllat i de carrera professional, així com pergarantir el reconeixement de les tasques ja desenvolupades pels slipis de biblioteques.

PROPERAMENT…

El proper dimecres tindrà lloc una Assemblea de Capítol VI on s'informarà al col·lectiu dels avenços de la darrera reunió de la Comissió. Esperem la vostra assistència.

Estem treballant per tu!

Secció Sindical de la UGT de la UAB
Units Guanyem Tots!

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...