dilluns, 30 de maig del 2016

Opos de Gestió, unes places s'ofertaran i altres potser no

Qui marca els criteris per gaudir de les places?





Un cop es va encetar el procés de promoció a l’escala de gestió tots teníem molt clar que un dels objectius d’aquest procés era racionalitzar d’una vegada les places vacants i que la figura del gestor interí fos purament residual i temporal per als casos que un treballador guanyi una plaça i deixi vacant la seva fins que es tregui a concurs la plaça que deixava vacant (UGT i altres col·lectius demanàvem que les vacants es treguin en grup cada sis mesos).


Com a mínim aquesta era la nostra proposta. Era del tot insuportable tenir una gran varietat de places que es nomenaven (en molts casos) amb una imparcialitat molt més que dubtosa i que, a la vegada, generaven comissions de serveis en les escales inferiors que es nomenaven de la mateixa forma i que, a la vegada, limitaven la mobilitat només per una part de la plantilla.


Doncs en la darrera informativa (reunions mensuals RRHH Junta de PAS-F) se’ns va comunicar que segurament alguns dels gestors interins romandrien en el seu lloc i que les seves places no sortirien a concurs. Òbviament, vàrem posar el crit al cel.


Ens sembla una presa de pel com s’està desenvolupant tot aquest procés on hi ha treballadors que tenen més oportunitats només pel fet de caure bé (*) a administradors/es, directors/es de departament o catedràtics/ques. Des d’aquí demanem que finalitzi el seu mandat amb una miqueta de dignitat i deixi de ser partícip d’aquesta digitalització de la selecció generat en la negra època Bonastre que encara estem patint els treballadors de la casa.


Considerem que tenim una plantilla molt competent i preparada i som conscients que totes les persones que treballen com a gestors interins fan molt bé la seva feina, això no genera cap dubte, però sí la forma d’accedir a la plaça. A la vegada, el temps que han desenvolupat la seva feina com a gestors interins han gaudit d’unes possibilitats de promoció i d’augment de salari que tothom hauria de tenir, com a mínim, la possibilitat d’optar a concurs.


Conclusió, no estem d’acord amb aquesta arbitrarietat i demanem que RRHH es repensi aquesta possibilitat en favor de racionalitzar la plantilla de PAS Funcionari de la UAB.


(*) Cal tenir en compte que dins de l’anomenada categoria de gestors interins tenim moltes casuístiques, però la diferència més important és respecte aquells treballadors/es que tenien la plaça en propietat com a administratius i es va transformar o s’hauria d’haver transformat en gestió i no se’ls ha reconegut l’esforç i altres places que queden vacants i en comptes de treure-les a concurs s’adjudiquen fent una interpretació esbiaixada del que és una comissió de serveis i que resta captiva de que caigui bé als òrgans de direcció del servei al que resten adscrites.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...