dilluns, 30 de maig del 2016

Matrícula Gratuita per a treballadors i familiars


Moltíssimes han estat les propostes presentades per la Junta i pel Comitè per tornar a tenir un dret que, amb l’excusa de la crisi, ens ha tret la Generalitat i la Universitat ha acceptat treure sense generar cap tipus de batalla al respecte.


Com recordem molts de nosaltres, abans, pel sol fet de ser treballador d’una Universitat Pública i tenir una antiguitat mínima d’un any i un dia, tenies la gratuïtat de la matrícula per a tu o per als teus fills (sempre que fos primera carrera i només per a primera matrícula i pagaves l’IRPF del preu condonat). Ara aquesta possibilitat no existeix per la prohibició de la Generalitat a aquesta situació.

Fruit de les negociacions RRHH ens va fer arribar una proposta sense un pressupost digne (amb més o menys dos matriculats a màsters oficials s’acabava el pressupost) i només per a casos de Màster i vinculats a les tasques que es desenvolupaven i mai per a fills. És a dir, volia aprofitar la nostra proposta per pagar les matrícules de formació a alts càrrecs o semblants.


Ara que tenim un equip de govern nou, cal que prengui consciència de la dificultat de l’accés a la Universitat per a la població i, òbviament, també figura el personal i les famílies de treballadors de la casa. Potser podria generar una política de beques per al personal de la casa (com, per exemple, s'ha fet abans amb l’Ajut de Finestreta per a situacions sobrevingudes) o compensacions per a qualificacions, generació de titulacions per a personal de la casa que donin dret a reconeixement de crèdits que podria abaratir una miqueta la matrícula universitària; una política de subvencions a la formació, reconeixement de l’experiència laboral, etc.



Des d’UGT considerem que no hi ha una manca d’opcions, sinó una manca de voluntat de sensibilitzar-se amb el col·lectiu de treballadors de la UAB. De totes maneres, tenim molt clar que aquesta és una peça clau en el retorn dels drets que abans gaudien i que tard o d'hora, tornarem a gaudir.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...