divendres, 16 de setembre del 2016

UGT i Els Jutges diuen no als canvis en plantilla sense negociar amb nosaltres (Sentència que afecta l'Ajuntament de Lleida i per extensió a la UAB)



Una nova sentència dona la raó a la UGT: Les Gerències de les Universitats no poden fer el que vulguin amb la RLT sense negociar amb Comitè i Junta. Per a més informació clica aquí

(Sentència sobre modificació de la RLT de l'Ajuntament de Lleida que avala l' argumentari que hem utilitzat en un dels recursos. És una sentència en primera instància de 2015: 
"Modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Lleida per mitjà dels pressupostos de la corporació, que afecta les condicions de treball i vulnera el dret a la negociació col·lectiva.

Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Lleida. Sentència núm. 441/2015, de 29 d’octubre."

"[...] El Jutjat entén,[...] que tant les amortitzacions, supressions, creacions, com les afectacions a les condicions de treball han de ser objecte de negociació col·lectiva. Per tant, efectivament, la potestat d’autoorganització [de l’Administració Pública] prevista a l’article 74 de l’EBEP no pot arraconar la negociació col·lectiva en els casos previstos en el mateix cos normatiu. I, de fet, s’observa que per mitjà de la RLLT es creen, suprimeixen i amortitzen nombrosos llocs de treball.» 

El jutjat declara la nul·litat de ple dret de la resolució impugnada (modificació de la
RLLT)."

La denúncia l'ha portat l'advocat d'UGT Pere Ciudad.

Sindicalisme als jutjats : butlletí del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya Sindicalisme als jutjats nº 1 (2016), "2.6.  Dret a la negociació col·lectiva", p. 10. https://drive.google.com/file/d/0B_tubgGdgszCVnpPdkkxWHZFYVE/view)

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...