dimecres, 1 de febrer del 2017

Aspectes rellevants de la darrera Comissió d’Economia: Informe del vicerector d’Economia i de Campus.





1. La UAB ocupa la posició 14ena en el rànquing mundial GreenMetric. Aquest és un rànquing de la Universitat d’Indonèsia que compara els esforços cap a la sostenibilitat i les polítiques de gestió respectuoses amb el medi. En l’edició d’enguany hi ha participat 516 universitats de 74 països.

2. Integració de l’autobús UAB (de RENFE a campus i viceversa i línies internes pròpies) al sistema tarifari ATM. A la pràctica el que cal fer és validar el títol de transport quan s’entra a l’autobús, encara que ja s’hagi validat al tren o es validi després. Això serveix perquè la Generalitat tingui en compte aquest transport en el repartiment de diners. L’ATM compensa la UAB amb 0,35€/validació. Pels viatges interns no hi ha validació de bitllet, però caldrà ensenyar el carnet UAB, llavors el conductor donarà un tiquet i quedarà comptabilitzat. La primera setmana de vigència hi ha hagut 700 validacions, que suposa uns 1000 €/mes. Es preveu poder arribar a uns 70.000 €/any, a mesura que tothom prengui consciència que cal fer-ho. 

3. Relacions amb la Generalitat. Hi ha un batibull de xifres. A finals d’any quedaven per ingressar 3,3 M€ ( - 0,7 retallats + 1,8 increment retributiu + 1,5 despeses campus). La Generalitat en va ingressar 2. La UAB va sol·licitar reunió amb el director general que finalment va tenir lloc el 4 de gener. La Generalitat justifica els 1,3 M€ deixats d’ingressar com: 0,5 M€, diferència despeses campus respecte el 2015; 0,3 M€ diferència en l’increment retributiu recalculat amb dades reals; 0,5M€ el que s’ha pagat de menys als nous contractats a partir de les jubilacions, equivalent a estalvi capítol 1. Després d’estira-i-arronsa, la Generalitat intentarà esgarrapar els 0,5 M€ de capítol 1 d’altres departaments (?), però està complicat. La UAB tindrà un desajust pressupostari el 2016 que haurà de resoldre amb accions com deixar de pagar parcs científics o modificar les aportacions al pla d’estabilitat pressupostària, intentant evitar tancar el 2016 amb dèficit.
Per altra banda la Generalitat pagarà 122.000 € del deute històric reconegut (des del 2002), que és la meitat del que va pagar el 2015, i 40.000 € destinats a la formació de mestres a la facultat d’educació.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...