dijous, 2 de febrer del 2017

Proposta d’acord per a la participació del personal laboral fix en el concursos temporals



Hem rebut una contraproposta de la UAB a la treballada per la comissió del Comitè d’Empresa. Aquesta ha estat debatuda en el si del Plenari celebrat ahir però s'ha post-posat la seva aprovació per reticències de CGT sobre l'àmbit d'aplicació. Es seguirà treballant una contraproposta en el si de la comissió i nosaltres esperem que tiri endavant ja que és, de moment, la única oportunitat que tenim per a la promoció i la carrera professional de gran part del PAS.

La postura de la UGT de la UAB respecte a aquesta proposta és:
  1. Rebutjar el fet de que el personal laboral fix només es pugui presentar a convocatòries temporals en concurs intern per a places de capítol I. Si la UAB està disposada a obrir els concursos interns al personal de capítol VI, tot i que no sabem com ho podrà fer, ja que va contra Conveni (només es pot presentar a concurs intern el personal laboral fix) i és susceptible d’impugnació, en conseqüència, per qualsevol participant o interessat, inclús extern, hi hauria d’haver reciprocitat. Com garantim sinó la promoció interna temporal dels nostres tècnics de laboratori?
  2. Rebutjar el fet de que la persona que guanyi la plaça temporal hagi de demanar l’excedència i no se li garanteixi la reserva de plaça. No sabem perquè esmenten en el text els articles 47 del Conveni i 45 de l’Estatut dels treballadors sobre la suspensió del contracte de treball que nosaltres proposàvem, i parlen de compromís de reserva del lloc de treball, quan finalment el text diu que un cop finalitzat el contracte temporal “el treballador/a es reincorporarà en un lloc de treball del mateix grup i complement d’origen.”
  3. Qüestionar el fet que si la plaça esdevé estructural se li assigni directament a la persona que la està ocupant temporalment. Tot i que entenem que la persona hagi realitzat unes proves per tal d’accedir-hi, potser no tots els interessats han participat per la manca de garanties (temporalitat de la plaça i inseguretat en la reserva de la plaça) i ara sí que els interessaria participar en una plaça fixa, o potser no era el moment i ara sí. Cal debatre-ho.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...