divendres, 27 d’abril del 2018

INFORMACIONS SOBRE ELS TSR's: com està el pati?

                            Resultat d'imatges de tecnico de soporte investigador dibujo icono



El passat  dimecres 18 va tenir lloc l'assemblea  de Capítol VI i volem fer-vos un recull de tot el que hi ha fins al moment a sobre de la taula, tant pels que vau venir com pels que no vau poder assistir.

1) Des de Comitè d'Empresa volem un únic acord per a tothom, independentment del tant per cent del seu finançament
2) Volem un acord exclusivament per a regular el nou accés, per tal que no es tornin a reproduir situacions com l'actual
3) Volem un acord que sigui d'aplicació per a tot el personal indefinit no fix

Us adjuntem de nou les nostres propostes d'acord (1234 i 5), així com les contrapropostes de l'empresa (1 i 2).

Aclarir el següent:

- El fet que l'empresa faci un acord per a TSR finançats 100% i cofinançats 75%:
a) No exclou ningú, des de Comitè el primer que hem fet en esmenar les contrapropostes és canviar el títol perquè l'àmbit d'aplicació sigui per a personal indefinit no fix
b) El fet de que hi hagi diferents velocitats radica en que els companys pagats 100% UAB (estabilitzats UAB), és més fàcil de regularitzar, si la Generalitat permet el canvi de capítol II a I, donat que no implica un augment de la despesa de personal, només un canvi de la partida pressupostària a la que es carrega.
c) Pels cofinançats serà un pèl més difícil buscar el tant per cent restant, i pels pagats exclusivament per fons de finançament específic més, donat que s'haurà de buscar el mecanisme perquè els diners que van a l'investigador per pagar al treballador vagin directament a la UAB.
- Serà fàcil arribar a un acord d'equiparació de drets en una primera fase en quant als que no tinguin component econòmic, ja que la situació econòmica de la UAB no ho permet.
- Caldrà complir amb una sèrie de deures, conditio sine qua non, com fitxar, donat que tots els drets vinculats a la gestió horària i que permeten la conciliació no es poden gaudir d'altre manera.
- Hem demanat un calendari per tal d'anar assolint tots els drets restants paulatinament, progressivament, conforme les capacitats pressupostàries ho vagin permetent.

Des de la UGT veiem en la proposta de la UAB pràcticament tots els punts que proposàvem en les quatre propostes consensuades per la comissió del Comitè, com podreu comprovar vosaltres personalment. Tot i així, estem acabant de treballar-les per fer-les arribar a la UAB i continuar negociant en el sí de la comissió tècnica.

Els problemes amb que ens trobem:

1.- L'acord no ens garanteix l'estructuralitat de les places si la Generalitat no dona el vist-i-plau als canvis de capítol dels TSR estabilitzats i els cofinançats.
2.- Cal trobar solucions imaginatives al cas dels treballadors en situació de frau de llei finançats per fons de finançament específic.
3.- Els que actualment ja hauríeu de ser indefinits no fixes per llei (Estatut dels Treballadors) i continueu com a temporals, la UAB no us pot fer perquè la Llei de Pressupostos no ho permet. Cal que denuncieu a la UAB per contractació en frau de llei i que el jutge els obligui per sentència a fer-vos indefinits. Si voleu prendre aquest camí el Gabinet Jurídic de la UGT estarà encantat d'ajudar-vos davant casos tant flagrants com els que s'estan donant a la UAB, només us heu de posar en contacte amb nosaltres i en parlem.

Pel que fa a la Comissió tècnica del dia 26 d'abril avançar-vos que no hem avançat gaire malauradament. Els trets bàsics son:

1) Des de Comitè els hem demanat que vagin ja a la Generalitat a demanar que tots els TSR indefinits no fixes, 243, passin a capítol I. La consideració que fem és que tots son estructurals, però la UAB ens diu que: tot i que serà difícil, el més fàcil és que permetin fer-ho en el cas dels 56 treballadors finançats 100% UAB, factible però difícil els cofinançats 75% UAB (88 pers), ja que s'ha de resoldre el tema del 25% restant, i molt difícil els del 0% de finançament UAB (98 persones amb càrrec 100% finançament específic). Sembla ser que ho faran i ens reunirem un cop tinguin resposta, però la situació política actual pot endarrerir els tempos.

2) Des de la UGT els hem qüestionat el fet de que ens presentin dos acords, un per 56 persones (100% finançament UAB) i un per 88 persones (cofinançats 75% UAB), avançant-los que des de Comitè estem treballant una contraproposta que abasti a tot el personal indefinit no fix i al personal de nou accés, i que no ens presentin un acord per als indefinits no fixos 100% finançament específic. Els hem demanat que en pensen fer, si algun tipus de pool no fix, o si almenys pensen incloure'ls en un acord d'equiparació de drets. S'han negat a donar-nos resposta en tant no els remetem la nostra contraproposta a les seves.

3) Els hem demanat un llistat de deures, donat que nosaltres els vam fer arribar el nostre llistat de drets. En principi no ens el facilitaran, però ens avancen que es tracta de:  treballar, fitxar, teletreball, formació, plus campus, etc, però que en cap cas s'inclou la promoció o accés al concurs intern, donat que no és un dret, el Conveni no ho permet, i cap jutge a fet cap fix amb plaça. 

4) Els hem demanat que enviïn un mail a tot el personal afectat explicant-li la seva situació, en quin paquet estan. Diuen que ja tenen el estudi fet, que ja saben la situació de tothom, però que fins que no vagin a la Generalitat i tinguin respostes no ho faran.

En conclusió:

1.- Sembla que serà factible arribar a un acord d'equiparació de drets per a tothom, tot i que amb un calendari d'assoliment segons les possibilitats pressupostàries.
2.- Serà més difícil arribar a un acord d'estabilització per a tothom. Caldrà buscar solucions imaginatives.
3.- Buscarem un acord perquè no es tornin a produir situacions com l'actual, controlant l'accés i l'acompliment de les lleis.
4.- Qui actualment es trobi en frau de llei podent ser ja indefinit no fixe, haurà de fer una denúncia a la UAB i que sigui el jutge qui obligui a l'UAB, quedant llavors dins els termes del futur acord.
5.- Tot indefinit no fix que acabi el seu projecte serà recol·locat en un lloc de treball de similars característiques, tal i com s'ha compromès repetidament aquest Equip de Govern i de Gerència.
6.- Ens els propers dies o setmanes la UAB anirà a la Generalitat a provar de regularitzar la situació dels indefinits no fixes i ens donarà resposta a Comitè i als treballadors afectats.
7.- Mentrestant, des de Comitè seguirem treballant per a presentar-los una contraproposta més justa per al col·lectiu.


Us seguirem informant.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...