dijous, 5 de juliol del 2018

Drets perduts, drets en VIA DE RECUPERACIO...

Resultado de imagen de derechos laborales





Us informem que ahir dimecres 4 de juliol s’ha publicat al BOE la Llei 6/2018 de Pressupostos Generals de l’Estat, aprovada pel Congrés dels Diputats el passat 28 de juny.
Aquesta Llei contempla, entre d’altres moltes disposicions, una modificació de l’Estatut dels Treballadors (ET) i de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) en relació a la corresponsabilitat en les tasques de cura, establint la durada del permís de paternitat en cinc setmanes ampliables en dos dies més por cada fill o filla en els supòsits de part, adopció, guarda amb finalitat d’adopció o acolliment múltiple.
Com a novetat, la paternitat s’amplia a cinc setmanes i es permet fraccionar el gaudi de l’última setmana de forma independent en un altre moment dins dels nou mesos següents al naixement o resolució d’adopció o acolliment.
És important remarcar que aquest dret no té efecte retroactiu, de manera que només podran acollir-se al dret de la cinquena setmana de permís de paternitat, aquells treballadors que siguin pares a partir del dia següent a la seva publicació en el BOE, és a dir a partir d’avui.

Amb l'aprovació i publicació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018 s’activa el “II Acord 2018-2020:  Millora de l'ocupació Pública i les condicions laborals”, signat el mes de març pel nostre sindicat.
L'acord esmentat contemplava un increment del sou per al 2018 de l'1,75% més un 0,20% negociable en l'àmbit local i autonòmic. La publicació dels PGE implicarà, doncs, que totes les treballadores i treballadors de l'Administració General de l'Estat cobrin al juliol els endarreriments de 2018 i que  es regularitzin les seves nòmines a la nòmina d'agost. En aquest context, doncs, entenem que és imprescindible que el Govern de la Generalitat prengui les mesures oportunes per aplicar de manera immediata i directa l'acord citat i que el mes de juliol es faci efectiu l'increment salarial de l'1,95% (1,75%+0,20%) i el pagament dels endarreriments de 2018 a totes les treballadores i treballadors públics de la Generalitat de Catalunya i  també a totes les treballadores i treballadors de les Universitats Públiques.
 
Igualment, després de l’anunci  ahir dimecres de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, de la pròxima eliminació del descompte per baixes mèdiques en la nòmina d’empleats públics de l’Administració General de l’Estat, que passaran a cobrar el 100% del seu sou; reclamem l’eliminació del descompte per baixes mèdiques en la nòmina de totes les treballadores i treballadors públics de la Generalitat de Catalunya i  també a totes les treballadores i treballadors de les Universitats Públiques .
 
Pel què fa a la Taxa de Reposició  per a la consolidació dels llocs de treball en les Universitats, entenem que es podrà utilitzar el 108% de les jubilacions del Personal Docent i Investigador (PDI) i el mateix pel Personal d’Administració i Serveis (PAS).  En aquest any 2018 també hi haurà una taxa extra per consolidar els interins PAS de més de 3 anys .
Recorda a més, que demà dia 6 de juliol acaba el termini per inscriure's al programa per al Foment de la participació del PAS en activitats formatives.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...