dilluns, 22 de juny del 2020

La FeSP-UGT de Catalunya denuncia que el Govern nega el dret a la negociació col·lectiva de les empleades i empleats públics.


                              RESUMEN NEGOCIACIÓN COLECTIVA. - Unión Sindical Obrera de Murcia





Tots celebrem que el personal sanitari i altres col·lectius que han estat en primera línia a l'emergència sanitària patida pel covid-19 rebin una gratificació extraordinària pel seu esforç, per tenir cura de tots nosaltres i per posar la seva salut i dels seus en risc, PERÒ EL QUE NO T'HAN DIT és que ho fan altre cop a costa nostra, a costa de tot el personal de la Generalitat, o sigui, que ho pagarem nosaltres. 
Per pagar tot això, el Govern diu que li resulta imprescindible deixar sense els fons addicionals de 2019 i 2020 , que estàvem negociant just abans de l'esclat e la pandèmia, tots els treballadors i treballadores de la Generalitat  (pots veure més detalls aquí)

En darrer lloc, el Govern ha informat que a la nòmina del mes de juliol es farà efectiu el pagament del 60% restant de la paga extra de 2013 fruit de la vaga convocada per UGT i CCOO.
Cal recordar que aquesta paga l’estem recuperant gràcies a l’Acord que vam signar UGT i CCOO el desembre de 2018, i que preveu que l’any 2021 ens retornin el 55% de la paga de 2014 i l’any 2022 el 45% restant, així com la productivitat, a raó del 50% el 2021, i el 50% el 2022.

En concret per a la UAB això suposarà que l'any vinent, el 2021, i el següent, el 2022, el PAS-F cobrarà la meitat del plus campus i la meitat del plus menjador, i pel PAS-L la meitat del plus menjador, quedant restaurat pel 2023 el 100% del plus menjador per a ambdós col·lectius, així com el 100% del plus campus pels funcionaris, cosa que haurà de tenir prevista la UAB en els seus pressupostos per als anys vinents, com ja vam plantejar des de la UGT de la UAB en la nostra reclamació i en una reunió posterior amb el Gerent on ens van donar la raó.




D'altra banda, el govern espanyol aprova el fons pel covid-19 per a les comunitats

L'Estat aportarà 16.000 milions d'euros per fer front a la despesa sanitària i en educació:
Els 16.000 milions d'euros contenen un paquet de 2.000 milions d'euros d'ajudes per als centres d'educació públics, 400 milions dels quals per a universitatsSegons explica el ministeri d'Universitats en una nota, els diners han de servir per dur a terme diferents processos d'adequació d'espais que facilitin la transició cap a la nova normalitat.
Segons el reial decret, el 80% dels 2.000 milions d'euros per a educació es distribuiran per comunitats en funció de la població de 0 a 16 anys segons el padró de l'1 de gener del 2019. El 20% de l'import restant -els 400 milions d'euros per a Universitats-, en funció de la població de 17 a 24 anys. No es té en compte, doncs, la població que estudia a Catalunya i prové d'altres comunitats.

Per últim: "Según ha informado FeSP-UGT en un comunicado, se ha llegado a un acuerdo con Función Pública en virtud del cual la forma ordinaria de prestación del servicio será la presencial, pero se podrá compaginar con el trabajo en la modalidad no presencial hasta un 20 % semanal. Los empleados de la Administración General del Estado (AGE) podrán seguir teletrabajando hasta un 20 % de la jornada semanal cuando culminen las tres fases de la desescalada y se alcance la denominada nueva normalidad.
El teletrabajo seguirá teniendo carácter voluntario y podrá ser reversible por razones de carácter organizativo y de necesidades del servicio, por solicitud del empleado público o si variasen las circunstancias que motivaron el disfrute de esta modalidad.
Asimismo, se dará prioridad para el teletrabajo a los trabajadores pertenecientes a los colectivos definidos como vulnerables para la Covid-19 y a los que tengan a su cargo menores de hasta 14 años o personas mayores, dependientes o con discapacidad."



Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...