dilluns, 8 de juny del 2020

Valoració sobre la Mesa General dels Empleats i Empleades Públics

Mot del dia: RETALLADA | Matèria de Llengua


LA UGT EXIGEIX LA RESTITUCIÓ DELS DRETS RETALLATS A LES EMPLEADES I EMPLEATS PÚBLICS I

QUE ES MANTINGUI EL NIVELL DE CONTRACTACIÓ ACTUAL 

 
En la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats públics celebrada el 30 d'abril i telemàticament, la UGT de Catalunya ha centrat les demandes en la recuperació dels drets perduts i en el manteniment de tot el personal contractat per fer front a aquesta crisi.

En els aspectes econòmics hem exigit: 
  • El pagament immediat del 60% pendent de la paga extra del 2013. Que el govern ha insinuat que té fins al 31 de desembre per efectuar-la.
  • L’aplicació dels fons addicionals dels anys 2019 i 2020 (45 milions d’euros) per tal que siguin pel que es van crear, recuperació del poder adquisitiu de tots els treballadors i treballadores. 
Ens sembla inadmissible que el govern hagi fet una proposta de premiar a determinats col·lectius en funció de “les seves tasques vinculades” a la crisi de la Covid-19, però no hagi habilitat cap fons específic si no que vol que es pagui amb els fons addicionals destinats a tots els treballadors.

Per la UGT de Catalunya, el reconeixement dels treballadors i treballadores de la Generalitat passa per qüestions tan bàsiques com el respecte als acords i el manteniment de l’ocupació; el reconeixement ha de ser global, ja que l’esforç ha estat global. Qualsevol altra mesura passa per l’habilitació de nous fons.

Pel que fa als aspectes estrictament relacionats amb la prevenció de riscos laborals la UGT demana que, d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, sembla que en el moment pel retorn efectiu als llocs de treball presencial haurà de coincidir amb la capacitat que tingui la nostra administració per garantir: 
  • disposició efectiva de mitjans de protecció col·lectiva i personal,
  • mesures higièniques adequades, i
  • capacitat real de fer proves diagnòstiques. 
En relació a la sentència del TJUE del 19 de març, l’Administració explica que la sentència li permet continuar amb totes les ofertes públiques que estaven en marxa, l’únic que canvia és el calendari. Des de la UGT demanem una vegada més que s’han de negociar les convocatòries i ser respectuosos amb els treballadors i les treballadores que han demostrat la seva vàlua novament en l’estat de pandèmia. Rebutgem la rescissió de les contractacions que s’està fent.

Així mateix exigim el retorn de tot el que ens han manllevat. Hi ha molts treballadors públics que estan arriscant la seva vida per garantir els serveis a la ciutadania; ells i elles, la resta també, es mereixen el retorn a la situació prèvia a les retallades de 2012.

La UGT exigeix que el Govern faci un reconeixement real a la tasca que han fet les treballadores i els treballadors públics durant la present crisi sanitària, però també durant els anys anteriors de la crisi anterior i les retallades que es van dur a terme.

Exigim la restitució dels drets retallats i que es mantingui el nivell de contractació laboral actual. 
 
 
I en solidaritat amb els treballadors i treballadores de la Nissan, volem denunciar que no hi ha cap causa que justifiqui el tancament de la planta.

L’anunci fet per Nissan dijous passat de tancar les plantes de Catalunya és un error estratègic evident de l’aliança [Més] La UGT treballem des de tots els fronts per evitar que es faci efectiva la marxa de la companyia apel·lant al treball conjunt entre sindicats i governs [Més], en aquesta línea la reivindicació al carrer es mantindrà fins a trobar una solució per als milers de treballadors i treballadores afectats, alhora que exigim als governs que facin públic el pla de viabilitat anunciat [Més].
UGT FICA de Catalunya ha constituït una comissió de seguiment de les empreses auxiliars i proveïdores afectades pel tancament de Nissan al Barcelonès [Vídeo] i a l’Anoia-Penedès-Garraf [Vídeo], en breu se’n constituiran a la resta de demarcacions. [Més info]
 
Secció sindical de la UGT de la UAB

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...