dijous, 14 d’abril del 2016

CAMIL ROS, el relleu del Pepe Àlvarez al SECRETARIAT NACIONAL de la UGT de CATALUNYA

Ja tenim nou Secretari General de la UGT de Catalunya! Bé, de fet era un secret a veus, però sempre hi ha la possibilitat que les coses no surtin com estan previstes, tot i que en aquesta ocasió no van haver sorpreses; amb una única candidatura, o era el Camil o no era ningú!

Els passats dies 6,7 i 8 d'abril va tenir lloc el 15è Congrés de la UGT de Catalunya, on es va produïr el relleu de Pepe Álvarez, nou secretari general de la UGT, després de 26 anys de gestió.

La candidatura del Secretariat Nacional de la UGT de Catalunya liderada per Camil Ros ha estat escollida pel 83,55% dels delegats i les delegades que han exercit el seu dret a vot (377 delegats): 315 han votat a favor de la candidatura, i hi ha hagut 62 abstencions.








                                    La nova Executiva Nacional prenent lloc a la Mesa.



El Camil Ros, home de cuina (de qui per cert, us en recomano el seu blog si el voleu conèixer millor  ) , te molt clars els ingredients que calen per tirar endavant un projecte: un bon equip i directrius clares.
La seva prioritat és treballar pels treballadors, vinguin d'on vinguin, i aprimar les estructures per poder destinar els recursos a on veritablement fan falta, com ell mateix va explicar, que és a les bases. Per això s'inicia d'ara en endavant un procés per simplificar la estructura de la UGT en només 3 grans sectors: Sector Públic, Industria i Serveis.





Per aconseguir això al Congrés el Camil va declarar "hem fet una candidatura de tots, que està composada per aquells que tots hem escollit". El Camil sobretot es referia a la seva decisió de posar com al capdavant de la presidència al Matías Carnero, home fort del sector del metall i de la Seat, que serà el contrapunt al seu perfil més aviat polític. Així doncs tothom content, si més no, nosaltres ho estem.


Durant el congrés varen quedar força clares les directrius que pretén seguir la nova executiva, de les quals us en deixem un petit resum:

UGT crida a la derogació de les dues reformes laborals i de la llei mordassa i contribuirà a les mobilitzacions que calguin per assolir aquests objectius.


La UGT de Catalunya exigeix que els governs deixin d'utilitzar als treballadors públics com a hostatges de les seves diferències polítiques i exigeix la recuperació dels drets de la ciutadania.

UGT remarca en el seu Congrés que el sindicat no pretén substituir als partits polítics: els polítics a la política i els sindicats al sindicalisme. Manifesten la necessitat de la independència i la autonomia dels sindicats.

Personalment vaig lamentar el discurs del President de la Generalitat , que va apel·lar a la manca de mitjans, d’autonomia i de condicions econòmiques per a lluitar contra la precarietat laboral, donant a entendre que estan lligats de mans en tant en quant Catalunya no esdevingui independent i no assumint compromisos de futur. Va demanar als sindicats mobilitzar-se al servei dels ciutadans.

Però el Camil Ros li va deixar molt clar que no ens ensabonaran: "La auténtica fractura en Cataluña no es ni de lengua ni de política, la auténtica fractura es entre ricos y pobres. Jamás pediré a esta ejecutiva que vote para pronunciarse sobre federalismo, nacionalismo, independentismo. Aquí no se hace política, se hace sindicalisme.”

La directriu de la UGT és defensar als treballadors, sigui quina sigui la situació política o el país, no permetent que cap partit polític ens prengui com a instrument de la seva ideologia.

                                                                                                                                                                

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un moment de la seva intervenció  a la clausura del congrés.

El 15è Congrés va ser també un lloc per l'agraïment a la figura del Pepe Àlvarez, Secretari Nacional del aUGT de Catalunya durant 26 anys. Amb un vídeo molt emotiu i paraules molt afectuoses dels seus companys de viatge, es va tancar un congrés ple d'emocions i de moltes ganes de continuar fent feina de la bona. 


  
Des de la Secció Sindical de la UGT de la UAB li dessitgem al Pepe molta sort i bona feina a Madrid!!






Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...