dilluns, 24 d’octubre del 2016

EXTRACTE DARRERES INFORMACIONS IMPORTANTS: COMISSIÓ RLT 20/10/2016



Un cop més sortim de la reunió amb la sensació de que a la UAB no es té en compte als representants dels treballadors. Tot i que s’ha posat al dia amb la informació que ens han anat passant i el molt esforç de l’Àrea per a resoldre els nostres dubtes, no podem donar el vist-i-plau a un catàleg de llocs de treball dels darrers 3 anys en que, com ens els anys anteriors, continuen manegant sense negociar prèviament amb Comitè i Junta.

Aquestes reunions esdevenen purament informatives i no tècniques, i fins i tot ens han arribat a plantejar temes a debatre, que després han resultat estar ja signats, fet que ens sembla clarament insultant.

Cal dotar aquesta comissió del sentit que realment té i deixar-nos treballar junts per a fer una RLT de tots, coherent amb la plantilla existent, amb les necessitats reals, i garantint l’accés als llocs de treball pels principis de mèrit i capacitat.

Potser necessiten que els recordem la seva obligació de negociar les modificacions de la RLT amb Junta i Comitè d’empresa, tal com estableix la jurisprudència. A tall d’exemple: "Modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Lleida per mitjà dels pressupostos de la corporació, que afecta les condicions de treball i vulnera el dret a la negociació col·lectiva.

Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Lleida. Sentència núm. 441/2015, de 29 d’octubre."

"[...] El Jutjat entén,[...] que tant les amortitzacions, supressions, creacions, com les afectacions a les condicions de treball han de ser objecte de negociació col·lectiva. Per tant, efectivament, la potestat d’autoorganització [de l’Administració Pública] prevista a l’article 74 de l’EBEP no pot arraconar la negociació col·lectiva en els casos previstos en el mateix cos normatiu. I, de fet, s’observa que per mitjà de la RLLT es creen, suprimeixen i amortitzen nombrosos llocs de treball.»

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...