dimecres, 7 de juny del 2017

Convocatòria d’una plaça d’accés a Biblioteques




Com ja molts teniu coneixement, dins de les quatre places de l’escala de gestió hi haurà una plaça de biblioteques. El procés serà molt semblant al de la resta de processos (com el de l’escala administrativa). No us explicarem tota la negociació però si volem destacar el que, fins ara, és el tema més delicat:

En un primer moment es va comunicar a la Junta de PAS Funcionari (i a UGT com a membre de la mateixa) la voluntat de que la titulació requerida per a l’accés no sigui exclusivament Biblioteconomia (amb les variants grau, diplomatura, llicenciatura) sinó qualsevol titulació universitària. Tant nosaltres com un altre sindicat present a la UAB (no tots) no estem d’acord en aquest fet i demanem que la titulació requerida sigui Biblioteconomia i Documentació i no entenem quina voluntat fonamenta aquesta petició. Seria una errada immensa que, a més a més perjudicaria la qualitat del servei de biblioteques, els companys interins bibliotecaris, el procés de selecció que seria molt més voluminós i car, etc.

Volem creure que l’únic motiu que pot justificar aquest canvi en la titulació d’accés seria per possibilitar l’accés al concurs al personal que treballa com a administratiu a les biblioteques de la UAB; però estem gairebé segurs que aquests que tenen intenció d’accedir amb possibilitats hauran cursat la titulació precisament per garantir-se unes possibilitats reals.
Per altra banda, el Col·legi de Bibliotecaris ja ha manifestat la seva voluntat de controlar amb lupa la convocatòria per garantir els drets dels seus col·legiats i segurament impugnarà (si ho considera adient i amb base legal) el procés.

A la vegada, en aquest cas, com en el de l’accés a l’escala administrativa existeix la mateixa controvèrsia respecte els mèrits i, com en l’altre procés, la gran majoria de sindicats de la Junta, defensa que s’haurien de valorar les tasques anàlogues a les de biblioteques universitàries públiques catalanes perquè tenen unes particularitats que no tenen la resta de biblioteques.

Us anirem informant del desenvolupament tant des dels òrgans de comunicació del sindicat o dins de la Junta de PAS Funcionari (si així s’acorda amb la resta de sindicats membres) mitjançant comunicats o com a la darrera assemblea.

Estem segurs que l’equip de govern és conscient de que el col·lectiu de biblioteques necessita un estudi més exhaustiu de la seva estructura i apostar per aportar més places a la RLT, cobrir totes les vacants, tornant enrere les amortitzacions de places esdevingudes en els darrers anys i, si no és així, tant vosaltres com nosaltres ja li farem saber. Una d’aquestes solucions sembla que és ampliar el número d’interins de biblioteques un cop finalitzat aquest procés de selecció. Una vegada més, aquesta no és la solució, cal ser valents i ampliar les places a la convocatòria.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...