dissabte, 23 de setembre del 2017

CAPITOL VI (suport a la recerca): On som? Què estem fent?

El passat dijous 21 de setembre vam fer una assemblea a la sala d'actes de Polítiques per tal d'explicar-vos com anaven les negociacions i treballs de la comissió tècnica, així com per resoldre els vostres dubtes sobre les propostes d'acord consensuades que hem enviat a Gerència per tal de treballar i arribar a acords per a la solució definitiva de la situació del col·lectiu.

Us recordem que teniu els documents disponibles al blog del Comitè.

Aquestes propostes d'acord són fruit del treball de molts mesos dins la comissió del Comitè. Es tracta d'uns acords de punt i final, que tanquen la porta a la contractació en frau de llei, on l'únic perjudicat és sempre el treballador. Hem arribat a unes propostes de consens perquè el moment és immillorable: mai no hem estat tan aprop d'aconseguir un acord per al col·lectiu, tot i així haurem de pressionar i seguir units per tal de consolidar-ho. Som conscients que no serà ni fàcil ni ràpid, cada persona, cada lloc de treball, té una situació, una font de finançament diferent, cal mirar cas a cas i salvar molts obstacles, el primer, que la Generalitat ens permeti ampliar la RLT a la plantilla real necessària de la UAB. Esperem que la nova taxa de reposició ho faciliti, però també cal comptar amb els components econòmics: un tècnic de suport a la recerca passarà a tenir un cost superior per al servei o l'investigador, per tal d'equiparar els seus drets als de la resta de PAS de la UAB, i caldrà redirigir les fonts de finançament.

El nostre objectiu és solucionar el que la UAB ha estat fent malament fins ara, com?:

1) Arreglant la situació del treballadors de suport a la recerca que porteu molts anys a la casa fent tasques estructurals.
2) Regulant i controlant l'accés dels nous TSR per tal d'evitar situacions com en la que ens trobem ara.

Potser caldrà plantejar-se  en el futur, un cop s'analitzin, creïn i adjudiquin totes les places estructurals, esdevenint així places de capítol I, que les noves contractacions surtin primer a concurs intern, facilitant així la mobilitat i/o promoció temporal del col·lectiu, i la creació d'una borsa de substitucions de TSR, amb personal temporal real per tal de cobrir les vacants que deixem temporalment.

Estem esperant reunir-nos en els propers dies amb la part institucional per tal de veure la seva resposta a les nostres propostes. Quan ho fem, us convocarem novament en assemblea per tal de explicar-vos el resultat i si hi ha alguna contraproposta.

Mentrestant, si teniu algun dubte o algun suggeriment, feu-nos-lo arribar (as.sindical.ugt@uab.cat)  i us en donarem resposta tan aviat com ens sigui possible.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...