dissabte, 23 de setembre del 2017

PLUS CAMPUS: Tot el que necessites saber...


Segurament molts us esteu preguntant com van les coses i teniu dubtes de com està la situació del plus campus.
Després del dies de documentació amunt i avall ha arribat l'hora de fer recompte.

A continuació intentarem respondre a les preguntes més generals que estem rebent, però si vols una informació més detallada o no trobes resposta a la teva pregunta, no dubtis a contactar-nos!

En quin punt ens trobem? El Comitè d’empresa va decidir negociar amb la UAB uns terminis per als pagaments dels endarreriments amb la condició de que s’inclogués al personal funcionari, cosa que finalment no va succeir, fet que ha obligat als companys a interposar recurs contenciós-administratiu o a esperar l’extensió de la sentència, motiu pel qual vam demanar a la secció sindical que va guanyar la sentència a instar l’execució judicial de la sentència, però per motius que desconeixem, tot i haver interposat una demanda col·lectiva, no podien fer l’execució d’igual manera, sinó que s’ha d’instar individualment. Vam posar aquest fet en coneixement dels nostres serveis jurídics per tal que donessin servei a tot aquell que s’hi volgués acollir. Tot i no estar d’acord, perquè no va ser el que vam quedar i perquè considerem que una cosa que hauríem d’haver cobrat els anys 2013, 2014, 2015 i 2016 i que finalment acabarem probablement cobrant en tres terminis fins al 2019, és absolutament inacceptableper no deixar sense cobertura als treballadors que no instin l’execució de sentència, estem treballant un acord que serà portat a assemblea a principis d’octubre per a la seva ratificació, amb la finalitat de garantir que tot el PAS laboral cobri el primer termini pre-pactat dels endarreriments a la nòmina d’octubre.

Sóc funcionari: que puc fer per recuperar el meu dret al plus campus? O interposes recurs contenciós-administratiu contra la UAB amb el servei jurídic que vulguis, o esperes i demanés l’extensió de la sentència d’un altre company funcionari.

Què tinc que fer per fer el recurs contenciós-administratiu amb els serveis jurídics de la UGT? Fes-nos arribar per e-mail(as.sindical.ugt@uab.cat i vivar@icab.cat) la següent documentació abans del proper divendres 29 de setembre, data en que tancarem la tramitació de les reclamacions per a ser presentades en bloc en temps i forma:
  • Formulari del recurs emplenat amb les teves dades
  • Còpia de la reclamació prèvia a la Rectora
  • Còpia del DNI
  • Còpies de les nòmines de febrer de 2012 a 2017, només de la del salari base, no les retroactives (per veure la última on vas cobrar la productivitat i des de quan no ho fas)
  • Justificant de pagament dels 20 € a compte a la compte de La Caixa ES07 2100 0923 72 0200124047, posant al concepte reclamació plus campus i el vostre nom i cognoms
En cas que decidiu afiliar-vos aquest servei és gratuït. No haureu doncs de fer l’ingrés dels 20 euros a compte i només ens haureu d’enviar també el full d’afiliació omplert.


Si ja ets afiliat/da, no cal ni que facis l'ingrés ni que ens enviïs el full d'afiliació, tens el recurs gratis.


Podeu trobar tots els documents a la següent adreça

El procurador té un preu per procediment, segons preus del col·legi de procuradors, de aproximadament 250€. Per evitar aquest cost la demanda la signa només l’advocat juntament amb el treballador ja que el funcionari té la possibilitat de personar-se davant  el jutjat sense necessitat de procurador. D’aquesta manera us evitem despeses innecessàries.

Un cop admesa la demanda, ens requeriran del jutjat perquè doneu poders apud acta, tràmit obligatori i gratuït a la seu del Jutjat on recaigui la demanda, en favor de lletrat que insta el procediment. Normalment donen un termini de 10 dies hàbils. En la mesura que ens notifiquin us anirem comunicant. Si no voleu anar al jutjat haureu de fer poders notarials en favor de lletrat, però aquest tràmit l’heu de pagar a part.
Un cop hi hagi la primera Sentència favorable la resta, per seguretat jurídica, hauria de desistir del seu contenciós i demanar al jutjat que la hagi dictat, en el termini improrrogable d'un any des de que hi hagi la Sentència, l'extensió d'efectes.

Què passa si no interposo el recurs contenciós-administratiu? Em prescriurà algun plus campus? Com he de demanar l’extensió de sentència? El funcionari que no plantegi ara la seva  reclamació individual, podrà demanar extensió de Sentència si un altre funcionari obté Sentència favorable. El  termini es d’un any des de que es dicti la Sentència que reconeix el dret al primer  funcionari que si l’ha plantejat. Cada cop que un funcionari, dels que han interposat contenciós, obtingui una Sentència favorable, obre la possibilitat perquè la resta de funcionaris demanin extensió de Sentència. Probablement no tindrem Sentència fins d’aquí a 15-20 mesos, per tant encara no sabem quin serà el cost de demanar l’extensió amb  nosaltres donat que dependrà del volum de treballadors.

Sóc laboral i penso que ja he esperat prou. Que tinc que fer per reclamar l’execució de sentència? Pots demanar-ho a través del servei jurídic que més et convingui. Si decideixes fer-ho amb el nostre hauràs de córrer ha enviar-nos ladocumentació per e-mail a as.sindical.ugt@uab.cat i vivar@icab.cat abans del proper divendres 29 de setembre, data en que tanquem per a presentar les reclamacions al jutjat en temps i forma:
  • Formulari emplenat encarregant la reclamació de l’execució del plus campus als serveis jurídics de la UGT
  • Fotocòpia del DNI
  • Còpies de les nòmines de febrer de 2012 a 2016 i març 2017, només de la del salari base, no les retroactives (per veure la última on vas cobrar el plus campus, les que ho vas deixar de cobrar i des de quan l’has recuperat)
  • Justificant de pagament dels 20 € a compte a la compte de La Caixa ES07 2100 0923 72 0200124047, posant al concepte reclamació plus campus i el vostre nom i cognoms
En cas que decidiu afiliar-vos aquest servei és gratuït. No haureu doncs de fer l’ingrés dels 20 euros a compte i només ens haureu d’enviar també el full d’afiliació omplert.


Si ja ets afiliat/da, no cal ni que facis l'ingrés ni que ens enviïs el full d'afiliació, tens la reclamació gratis. Només cal que ens emplenis el formulari d'autorització d'afiliat a partir del segon paràgraf (primer), i ho signis en segon lloc.


Podeu trobar tots els documents a la següent adreça


El nostre servei jurídic us anirà informant de l’estat de la tramitació, així com si cal fer quelcom més; però insistim en que no us quedeu amb cap dubte i ens contacteu si us cal.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...