dimecres, 20 de maig del 2020

Desescalada gradual i segura per a tothom!



Coronavirus | España da este lunes un nuevo paso en la desescalada ...


Com bé sabeu, des del Rectorat i els departaments s'està pressionant mitjançant les administracions de centre per tal que accelerin el procés de tornada a la feina del personal, sense tenir en compte les fases en que ens trobem, sense complir amb un protocol que encara no està aprovat, sense donar resposta a les nostres aportacions al document de desescalada, i sense mesures de seguretat a tots els centres ni unes mesures igualitàries.



Molts de vosaltres haureu rebut e-mails o whatsapps convidant-vos a organitzar-vos amb els vostres companys per tal de tornar al servei.



Les coses estan així, segons les dades oficials i l'última versió de protocol que ens van fer arribar ja fa dues setmanes, i que des de la UGT ja vam esmenar el dia 8:



1) A la UAB, per zona sanitària estem en fase 0 o 0,5, no a la fase 1.


2) A la fase 1 tornen personal investigador i de suport a la recerca, tot i que amb el nou decret sembla que el personal investigador i de suport a la recerca ja pot tornar en aquesta fase intermitja, exclusivament per a tasques ineludibles de serveis cientifico tècnics que no admeten demora. Això no contempla les tasques administratives absolutament teletreballables.


3) Continua vigent el Decret del Govern conforme el qual les persones amb fills menors de 12 anys, majors a càrrec o persones dependents poden acollir-se a la mesura de deures inexcusables.
4) Segons el que es va tractar a la negociadora de dilluns i a l'anterior, només cal anar per a tasques de recerca imprescindibles i pel temps indispensable per a la seva realització, facilitant-se el fet de continuar amb teletreball en els casos i tasques en que sigui possible i la flexibilitat o canvis de jornada o horari, fins a la tornada a la normalitat, a la fase 4.





Per tot això us recomanem:



1) Que aneu tots a una, ja que posant l'organització dels torns del servei a les vostres mans quan encara no us toca incorporar-vos, fa que la responsabilitat de la tornada a la feina sigui vostra, ja que ho feu voluntàriament, i d'altra banda, si us negueu, ja sigui perquè no us toca, o perquè teniu deures inexcusables, i d'altres companys ho fan, provoquen mals entesos i situacions compromeses entre vosaltres.
2) Que si realment heu d'anar imprescindiblement, ho feu pel temps estrictament indispensable, sense complir horaris ni haver de ser present per si algú us necessita.
3) Que abans d'anar us assegurin que s'han fet tasques de neteja i desinfecció prèvies i que trobareu disponibles els epis per a poder treballar amb seguretat (mascaretes, guants i desinfectant de mans). En alguns centres ja hi ha kits disponibles amb el material indicat per a 15 dies. Es troba als slipi a nom dels qui han d'anar a treballar. Si vosaltres hi heu d'anar, assegureu-vos de que en disposeu.
4) Que abans d'anar llegiu la documentació de l'Àrea de Prevenció sobre les mesures de seguretat a complir, ompliu el formulari d'autoavaluació i el remeteu. Fins que no tingueu vist i plau de la Unitat de salut laboral no podeu anar al vostre lloc de treball, ja que a més no disposareu del certificat que justifiqui el vostre desplaçament i us podrien multar.





Ens seria a més de molta utilitat que ens informéssiu:



1) Si heu tingut que anar en algun moment en fase 0, o en l'actual fase 0,5, o en la propera fase 1 i el motiu.
2) De les comunicacions que heu rebut al respecte pels vostres caps o d'altres.

A més a més, si...
-  pertanys al col·lectiu de Tècnics de Suport a la Recerca també ens agradaria saber:

1) Si ja heu rebut i omplert el qüestionari de la Unitat d'Anàlisi d'estructures per avaluar el vostre perfil i lloc de treball en compliment d'allò establert a l'acord de regularització o encara esteu pendents de rebre'l.
2) Si us han fet ja l'entrevista i si aquesta ha estat presencial o on-line.
3) Si teniu cap problema o incidència amb els horaris i marcatges que se us van establir a arran de la vostra estabilització. 

- pertanys al col·lectiu de l'àmbit de Biblioteques volem que sàpigues que respecte al protocol, nosaltres vam fer constar que considerem que les biblioteques haurien d’entrar, no en la fase 1, sinó en tot cas a la 2, i amb serveis mínims, garantint la mínima presencialitat, horaris o torns limitats d’atenció al públic o préstec, i resta de personal i horari en treball en remot, i que prèviament s’hagi fet tasques de neteja i desinfecció de les instal·lacions i els llibres. En tot cas, si es decidís que s’entrés en aquesta mateixa fase hauria de ser en les condicions expressades pel Gerent a la reunió del 7/5/2020: per a casos puntuals, el mínim personal possible i pel mínim temps imprescindible per fer la tasca de cerca i préstec, prèvia sol·licitud, a ser possible fixant un únic dia i/o franja horària per tal de centralitzar i atendre totes les sol·licituds.

Nosaltres continuem treballant perquè la tornada a la nostra vida laboral presencial sigui pautada, controlada i el més segura possible. 
Amb la vostra ajuda segur que ho aconseguirem!!





Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...