dijous, 7 de maig del 2020

La UGT de la UAB ENS PLANTEM!!



VÍDEO: #EpisEsTuDerecho, exígelos en el trabajo - FeSP-UGT ...





Davant la situació actual d'inseguretat us volem fer arribar el posicionament de la UGT:

Si bé com a delegada de Comitè d'Empresa vam prendre, en principi, la decisió de reprendre les comissions, davant el posicionament pres per la Junta de PAS F de no fer-ho, i que passen els dies i la UAB no informa els treballadors, i sí en canvi demana als seus comandaments que organitzin els serveis per a la represa, sense tenir-nos en compte i creant inseguretat, des de la UGT us comuniquem que ens plantem i que no pensem anar a cap comissió mentre no:

1r S'acordi un protocol pactat amb la part social sobre les mesures de prevenció a prendre per a tornar al lloc de treball amb seguretat
2n S'acordi un protocol organitzatiu de tornada als serveis pactat amb la part social, genèric i específics que tinguin en compte les diferents casuístiques d'espais, serveis i facultats o altres edificis, i les diferents circumstàncies personals de les treballadores
3r Es donin les mesures de seguretat que garanteixin al treballador el retorn al seu lloc de treball
4rt Es reconegui que no ha desaparegut cap de les causes que generen l’acompliment dels “Deures Inexcusables”
5è Es reconegui que la majoria del PAS de la UAB està teletreballant, fins i tot laborals els llocs de treball dels quals qualificaven com a no teletreballables, i que ara no poden dir que han de tornar perquè la seva feina és presencial exclusivament

En resum, que no anirem a cap comissió ni reunió que no sigui una negociadora extraordinària on es tractin aquests punts.

En aquest sentit us recomanem que, mentre no tinguem unes mesures de seguretat garantides al vostre lloc de treball i uns protocols clars, pactats i acordats amb els organismes representatius, seguiu les indicacions dels Comitès i Juntes, que secunden el nostre posicionament.

Volem que quedi clar que nosaltres no tenim cap interès a demorar ni boicotejar la tornada a la presencialitat, sinó que aquesta es faci complint amb la legalitat vigent i les mesures de seguretat per a les persones treballadores.

Reconeixem que la situació és excepcional i que ningú no estava preparat per a una cosa així, però pensem que tot i que la UAB va començar tard i malament amb el confinament, hem tingut temps suficient per a treballar, negociar i acordar les condicions, però no hi ha hagut voluntat ni intencionalitat, i ara venen les presses.

Si no tens instrucció directa de la Rectora pactada amb la part social, no t'has d'incorporar al teu lloc de treball. Demanarem les responsabilitats a qui calgui. Recordem que això no és només potestat organitzativa de la UAB, sinó que té conseqüències sanitàries per a tota la població.

D'altra banda, la UGT de la UAB hem col·laborat en accions contra la crisi sanitària, i pensem que la UAB, que també ho ha fet, ho està fent, amb laboratoris que estan treballant en la vacuna, i ho pot fer, elaborant hidrogels, pantalles protectores i respiradors, per exemple, pot transferir personal de laboratoris per a aquestes tasques. Considerem que "imprescindibles" són totes aquelles activitats dirigides a la lluita contra la pandèmia. Si no hi ha docència presencial ni pràctiques, es poden transformar o cedir temporalment llocs de treball, sempre amb el vist-i-plau dels treballadors i de la seva representació. Seria també una manera de reduir costos d'adquisició de material d'autoprotecció. Si algú s'oferís també a fer mascaretes o pantalles protectores des de casa, podria ser també una tasca teletreballable. Son temps de reinventar-se i de ser proactius.


Des de la UGT pensem que tenim una oportunitat de fer les coses d'una altra manera i que hem d'estar preparats perquè no sabem que pot passar ni demà, ni la setmana vinent, ni el mes vinent, o quan arribi la tardor, ja que les circumstàncies i la evolució del virus poden canviar sobtadament, i hem de poder reaccionar immediatament, i no anar actuant "a salto de mata", no la deixem escapar...

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...