divendres, 10 de juliol del 2020

35 hores? Sí, però hem de llegir la lletra petita!


Reloj de Fichar - Cucorent






Com sabeu, ahir es va publicar al DOGC l’Acord derivat el Conveni col·lectiu del personal d’administració i serveis laborals de les UUPPCC relatiu a la jornada laboral, la qual cosa dóna tret de sortida a tornar-nos a seure a negociar la distribució de la jornada laboral per recuperar les 35 hores setmanals.
PERÒ aquesta música que sona tan bé, té lletra petita...i ningú no l’explica.

I és que en teoria tots nosaltres, d’una manera o una altra, ja fa temps que fem les 1462 hores que marca el nostre conveni. Hem fet acords per establir hores de compensació per formació, per iniciatives de millora, dies d’assumptes propis, tancaments o cortesia en els marcatges d’entrada i sortida.
L’acord del 2018 pel qual s’intentava recuperar les 35 hores setmanals era perquè des del 2012 ens van obligar a distribuir les hores en un mínim de 37’5 hores setmanals, però gràcies als acords que a cada universitat s’han signat, el còmput anual feia que no s’excedissin les hores del conveni.
Per tant, què vol dir que ara tornem a les 35 hores setmanals? Doncs vol dir que a partir de la publicació i en els 12 mesos següents, tal i com diu l’acord, haurem d’adaptar en el si de cada universitat els nostres calendaris a les 35 hores setmanals, és a dir, que continuarem fent les 1462 hores anuals però amb una distribució de 35 hores per comptes de 37’5hores.
No us grinyola alguna cosa aquí? És clar...com pot ser que fem 2’5 hores menys a la setmana però que el còmput anual continuï essent el mateix?
Doncs no cal anar gaire lluny per veure la matemàtica d’aquesta qüestió. Els dies d’assumptes propis, els tancaments de Setmana Santa o de Nadal, o les hores de compensació de formació...hauran de jugar la carta del reajustament horari.

Nosaltres defensarem que es mantingui el que tenim al conveni, un calendari amb 1462 hores anuals i que es pugui concretar en 35 hores setmanals, però sense haver de perdre les coses bones que hem instaurat en aquest camí , per tant haurem de veure en quins termes es produeixen les negociacions abans de cantar victòria, perquè tot i que l’esperit de l’Acord està clar, els detalls de la seva aplicació són ara per ara igual d’importants.

Us seguirem informant...i us n’explicarem les coses ben clares, que és com s’han d’explicar.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...