dimarts, 28 de gener del 2020

Darreres comissions i assemblees

                                                                  Resultado de imagen para assemblees"



Com ja sabeu, el darrer trimestre de l'any vam fer una sèrie de reunions amb cobertura d'assemblea a diferents centres (Veterinària, Ciències i Medicina), per tal de facilitar-vos l'assistència. Agraïm les aportacions de tots els que vau poder assistir, i us fem 5 cèntims als que no ho vau fer, ja que som conscients de que el col·lectiu, per les vostres característiques (pràctiques...), teniu poca capacitat de maniobra.

Bàsicament les preocupacions que ens vau transmetre eren:

1) Places vacants pendents de sortir a concurs intern: a arrel de la informació que ens vau donar les persones assistents i d'un estudi no exhaustiu que vam fer a Veterinària,Ciències i Medicina, vam aflorar 12 places pendents de sortir a concurs intern, quan Gerència ens parlava d'entre 4 i 7, 4 o 5 situacions de canvis per motius de salut sense resolució definitiva que entorpeix la seva sortida a concurs intern, i uns 4 casos més de places clarament estructurals, ocupades per pools de reforç durant entre 6 i 12 anys, cosa que demostra sobradament la seva necessitat i justifica la seva provisió i creació a la RLT i conseqüent sortida a concurs intern. El 12 de desembre la UGT vam presentar un escrit per Registre i se'ns donarà resposta a  Comissió de Selecció.
2) Places de reforç estructurals no a la RLT, ocupades per personal de pool durant anys (transmesa reivindicació i explicada al punt anterior)
3) Criteris pels concursos de trasllat: com a conseqüència de l'acord de capítol 6 de finals de 2018 hi ha molta preocupació sobre la participació d'aquest col·lectiu a concurs intern. Tot i que el Conveni no contempla més que la possibilitat de participar-hi al personal fix, una Directiva europea i recent jurisprudència permet als indefinits no fixes fer-ho, no als temporals. Tot i així, des de la UGT hem presentat per Registre un escrit el passat 12 de desembre demanant siguin tinguts en compte els nostres criteris pels tribunals, ja que considerem que les tasques i funcions dels TSR de l'àmbit de laboratori son diferents de les dels tècnics de laboratori, com ho seria a la inversa, en el cas que un tècnic volgués presentar-se a una plaça de TSR estructuralitzat o no. Pensem que s'han d'aplicar els criteris que pel trasllat dins la mateixa categoria i diferent especialitat, com molts de vosaltres us heu trobat, i moltes vegades injustament per no haver-vos reconegut la capacitat provada, en d'altres ocasions anteriors.
4) Flexibilitat a l'hora de dinar: per l'especificitat de la vostra feina, que fa que de vegades tingueu experiments o pràctiques en marxa dins l'horari en que hauríeu de fitxar per anar a dinar o tornar-ne, hem portat el tema a Manual de Gestió Horària per tal que ampliïn el marge de flexibilitat a les vostres necessitats.
5) Manca de coneixement per part de la UAB del col·lectiu i de les funcions que realitzeu: per desgràcia la UAB sempre demostra aquest desconeixement portant a gent de substitucions o de pool d'una branca a treballar a places d'una altra, així com queda també palès en els llistats facilitats d'assignació de les noves especialitats, on tornàvem a deixar-los en evidència aportant-los proves de ser de l'altre especialitat o d'ambdues. Tanmateix, no tenen cap ganes de saber el que feu, ja que continuen retardant el moment d'afrontar el vostre estudi, dilatant tant com poden el fet d'afrontar el merescut reconeixement professional.
6) Utilització del col·lectiu en noves tasques: companyes de Veterinària i la nostra delegada i membre de Comitè Esther Alòs van explicar al col·lectiu de la informació a que havien tingut accés a través de la seva Administració de centre de la intenció de la UAB de llogar laboratoris de docència a empreses externes, i de la seva intenció de que, durant la seva jornada de treball, el personal tècnic de laboratori, prestés servei en aquestes tasques, a part de les seves pròpies, i recollís després del seu ús. Evidentment la companya va mostrar el seu desacord i vam fer les pertinents consultes al nostre gabinet jurídic, amb la qual cosa vam recomanar que si mai us trobeu en aquesta situació, ens informeu immediatament, i us negueu, ja que vosaltres treballeu per a la UAB i no per a empreses alienes, i les vostres tasques son les que consten al vostre perfil actual, que és per al que us paguen. Si volen posar-vos més tasques al vostre perfil ho han de portar a RLT i negociar-ho amb nosaltres, amb la part social, i aixó implica un estudi que no volen fer per a no reconeixer-vos tasques de superior categoria.

D'altra banda us adjuntem el resum del company Angel Sanjuán de la darrera reunió de la comissió tècnica de tècnics de laboratori. Al resum de l'acta de Comitè d'Empresa no trobareu tot el que expliquem, i que és el que en realitat va passar. Potser volen obviar certa informació per no fer sang en el col·lectiu, ja que els altres sindicats defensaven al personal de capítol 6 dins l'àmbit de la comissió de tècnics de laboratori, quan nosaltres no pensem que sigui el lloc adequat, i a part, el tema de la participació en els concursos d'aquest personal en pla d'igualtat, cosa que afecta greument les possibilitats del col·lectiu de mobilitat i promoció, fets que evidentment no tenen en compte.

Com sigui que a Comissió Tècnica de tècnics de laboratori treuen temes de TSR, nosaltres vam fer el mateix a la darrera Comissió de seguiment de l'acord d'estabilització de TSR. Quan ens van parlar dels terminis per l'acompliment de l'acord pel que fa a l'anàlisi dels llocs de treball dels TSR capítol 1, des de la UGT els vam recordar el compromís assumit pel Fernando Guerrero a la darrera Negociadora, a petició nostra, d'aprofitar l'estudi de funcions dels TSR estabilitzats per a fer-ne el del col·lectiu de tècnics de laboratori.
...I com no podia ser d'una altra manera, se'n van desdir, adduint motius de temps i manca de mitjans.
Des de la UGT els vam recordar que el col·lectiu porta més de 20 anys esperant l'anàlisi del seu perfil per tal de demostrar com a canviat la vida, la tecnologia i les vostres funcions des que vau entrar a la UAB,  i ara des de Gerència se us convida a seguir esperant, ja que l'acord signat pels TSR estabilitzats a final de 2018 marca uns tempos que els fa passar per davant vostre. La resta de sindicats no van dir res sobre el tema.
Els vam recordar, a més, que era la finalitat principal de la Comissió de Tècnics de Laboratori, un cop establertes les noves especialitats i la capacitat provada, i que si no estan disposats a estudiar els perfils del personal en vistes a possibles reclassificacions, la comissió tècnica ja no té sentit de ser.

Valoreu qui us recolza, en quina situació estem i que cal fer.

La UGT, davant d'aquest nou menysteniment cap al col·lectiu hem demanat de nou com a punt d'ordre del dia de la negociadora del proper 6 de febrer l'anàlisi del vostres llocs de treball, i ara sí, us demanem que ens acompanyeu a fer soroll a la negociadora, a veure si així comencen a prendre-us seriosament, tant Gerència i l'Equip de Govern com la resta de sindicats.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...