dimarts, 13 de novembre del 2018

Coneixes les nostres propostes per al Calendari Laboral 2019?

 
 
 
 
 
La UGT de la UAB està portant una sèrie de propostes a les negociacions de Calendari Laboral 2019 tot prenent nota,com fem sempre, de les vostres reivindicacions i els vostres suggeriments.
 
Fins ara tot el que estem treballant és el que podeu llegir a continuació, però recordeu que la nostra secció està sempre oberta a noves aportacions que ens podeu fer arribar per telèfon i per mail. 
 
Si tens una idea que creus que pot ser bona per tú, pensa que potser també és bona per més gent, no te la callis i explica´ns els que se t'ha acudit!!



Sobre el punt tractat de Calendari laboral 2019

1) Proposta de Comitè de tornar a les 35 hores setmanals de feina i de retirar les mesures de compensació per formació i d'altres alternatives. Segons se'ns va informar, les Gerències de les 7 Universitats estaven a favor.
Volem saber cóm està aquest tema i des de la UGT proposem, mentre no hi hagi acord definitiu, incloure una clàusula conforme "aquest calendari és provisional a l'espera del recàlcul un cop consolidat el retorn a les 35 hores setmanals", a tall d'exemple, i incloent una clàusula de garantia del tipus "El retorn a la jornada de 35 hores setmanals existent abans de les retallades no implicarà cap pèrdua de drets adquirits al llarg dels darrers anys, conservant els treballadors i treballadores les mesures actuals de flexibilitat per tal de garantir la conciliació de la vida laboral i familiar".

2) Proposta d'UGT al punt 2.4 Vigílies de festius: afegir els dies 30 d'abril i 23 de setembre de 2019.

3) Al punt 3. Calendari laboral: demanem que s'adjunti el calendari per a cada municipi així com la relació de serveis mínims dels períodes de Setmana Santa, Nadal i Agost.

4) Des de la UGT també voldríem fer esment a uns aspectes dels horaris del torn de tarda en quant a la presència obligada:

PAS Funcionari torns de tarda: a l'horari de 13:30h a 21:00h i a l'horari amb flexibilitat ampliada d'11:30h a 19:00h la presència obligada comença a les 14:25h.
PAS Laboral torns de tarda: a l'horari de 13:45h a 21:15h i a l'horari amb flexibilitat ampliada d'11:30h a 19:00h la presència obligada comença a les 14:25h.

La nostra proposta és que la presència obligada comenci a les 14:30h. Això ha estat una demanda molt generalitzada feta pel mateix personal de tarda.

A l'annex 1, referent als horaris durant la jornada intensiva i mesos de juliol i agost, l'últim full diu que en el cas dels horaris de tarda amb flexibilitat ampliada es mantenen els mateixos blocs de flexibilitat i de presència obligada. Entenem que això no és coherent amb l'horari que fan aquestes persones la resta de l'any ja que si durant la resta de l'any la seva presència obligada acaba a les 19h paradoxalment quan és horari intensiu la seva presència obligada acaba més tard i per tant, en la jornada intensiva i els mesos de juliol i agost han de sortir més tard que la resta de l'any.

La nostra proposta és estudiar aquest punt i avançar l'hora final de la presència obligada abans de les 19h per aquests casos.


Sobre el punt tractat de Proposta de regulació d'hores extraordinàries

Es tracta d’una actualització, cosa que ja feia anys que tocava. Sempre estarem d’acord, sobretot quan suposa un increment econòmic per als treballadors, però hem volgut prioritzar el fet que sigui el treballador qui decideixi com vol rebre la compensació, econòmica o en hores. Per defecte haurà de ser econòmica, però per hores la compensació mai podrà ser d’hora per hora, i menys si aquestes es realitzen fora de jornada o en dies festius. Ja hem fet arribar una proposta de consens des de Junta i Comitè amb incorporació de les nostres esmenes, i esperem l’aprovació definitiva a la propera reunió de calendari.

Tot i això, encara hi ha més propostes de millora que presentarem en breu a la Comissió de Gestió Horària i de les quals us en farem cinc cèntims en breu.

Recordeu que seguim treballant per a vosaltres i per tant qualsevol necessitat que tingueu que no estigui recollida ens la podeu fer arribar perquè la puguem treballar.

 

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...