dilluns, 19 de novembre del 2018

ETS FUNCIONARI I T'HAS JUBILAT? AQUESTES FAQ'S T'INTERESEN!!


Resultado de imagen de faq's

FAQ’S SOBRE EL PREMI O MILLORA VOLUNTÀRIA PER ALS FUNCIONARIS JUBILATS

Com sabeu el passat dimecres dia 24 d'octubre la UGT va convocar una assemblea per a tots els treballadors adeçada sobretot a aquells en règim funcionari i situació de jubilació per tal d'informar de quines opcions teniu per reclamar la  quantía de millora voluntària  per jubilació a on el nostre advocat, el Pere Ciudad, va resoldre els dubtes dels assistents.
Per si no vas poder venir o per si no et va quedar clara alguna qüestió , aquí tens un resum de les PREGUNTES MÉS FREQÜENTS, però si tot i així necessites més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres!

Preguntes Més Freqüents (Freqüently Asked Questions) 

Sóc funcionària, tinc dret a la millora de jubilació?
Pels laborals ja vam guanyar-la, ara l’estem guanyant per a funcionaris. Ja tenim 1 sentència favorable a la UB i 2 a la UPC, cosa que crearà doctrina favorable als nostres interessos.

Quan es genera el dret a la millora de jubilació?
En el moment de la jubilació definitiva ordinària, moment en el que hauré de presentar la reclamació prèvia a la UAB, omplint els formularis que m’ha facilitat la UGT de la UAB a través dels seus serveis jurídics.

Quan prescriu el meu dret a la millora de jubilació?
El termini de prescripció és de 4 o 5 anys, però d’entrada, segons el nostre advocat, no diuen que no per prescripció. Nosaltres entenem que el termini de prescripció comença, no quan has arribat a la jubilació obligatòria, sinó a partir de la sentència del Tribunal Suprem que reconeix el dret, que és del 2016.

Quin dels dos documents he de presentar?
Si has fet la jubilació obligatòria, tens dret a la compensació de l’article 53.2 del Conveni Col·lectiu, havent d’omplir el document que parla només d’aquest article.
Si has fet la jubilació anticipada voluntària, tens dret a la compensació de l’article 53.2 i a la de l’article 53.5 del Conveni Col·lectiu, que et compensa per la pèrdua que has tingut en jubilar-te voluntàriament abans de l’edat obligatòria, de la qual se n’ha beneficiat la UAB. Hauràs d’omplir doncs el document que contempla ambdues compensacions econòmiques.

A on he de presentar el document de reclamació prèvia?
L’has de presentar al Registre General de la UAB, que es troba a l’edifici del Rectorat, prop de l’entrada. Porta 4 còpies, una per a la Rectora que es quedaran a Registre, una per a tu, una per l’advocat i una altre per a la UGT de la UAB. Un cop surtis ens pots entregar la nostra còpia baixant al sotan -1 just per la porta i les escales del costat del Registre, de seguida ens trobaràs. Si no hi ha ningú en aquell moment ens ho pots passar per sota la porta o deixar-ho en un sobre o dossier a l’slipi amb un nota per tal que ens ho entreguin.

Cal que posi la quantia que demano a la reclamació prèvia?
Tot i que es tracta d’una reclamació de tipus econòmic no cal que faci cap càlcul del que em toca ni que posi res. Amb la meva documentació l’advocat ja farà els càlculs correctes que sí hauran de constar en el document de la demanda.

Quin és el següent pas a fer un cop entregada la reclamació prèvia a la Rectora i a la UGT de la UAB?
Ja pots trucar al nostre gabinet jurídic i demanar hora amb l’advocat per anar a presentar-li la documentació i fer l’apertura de l’expedient. Les dades son: 

Gabinet Jurídic de la UGT
Pere Ciudad  :  telf. 933046850

Podeu agafar la cita per a vàries persones, si voleu anar juntes i aprofitar el viatge.
Tingueu paciència amb el telèfon, ja que sovint està col·lapsat.
Us citaran aproximadament per al cap d’un mes.

Quina documentació he de portar a l’advocat?
1.- Document de reclamació prèvia segellat al Registre General.
2.- Fotocòpia del DNI.
3.- Certificat de serveis prestats a la UAB.
4.- Les 3 últimes nòmines percebudes a la UAB.
5.- Resolució de la Seguretat Social que inclogui les bases reguladores i els anys treballats.
6.- En cas de jubilació anticipada voluntària: escrit de sol·licitud i de resposta de la UAB.

Pels documents dels punts 3, 4 i 6, si no els teniu o no hi teniu accés, us podeu dirigir a l’Àrea de PAS de la UAB que us els faciliaran.

Pel document del punt 5, en cas de no tenir-lo, us podeu dirigir a la Oficina de la Seguretat Social.

Que tinc que pagar pels serveis jurídics de la UGT?

Si ets afiliat/ada de la UGT se t’aplicarà la tarifa més econòmica dels trams existents, i si fa més de 8 anys que ets afiliat/ada, el servei és gratuït.

Si NO ets afiliat/ada de la UGT:

-          A la primera visita a l’advocat, on aniràs a portar tota la documentació, se’t cobrarà 50 euros per l’apertura de l’expedient.
-          A la segona visita a l’advocat, on aniràs a signar la demanda, hauràs d’abonar 250 euros en concepte de provisió de fons, a descomptar del 10% del resultat final o indemnització rebuda en concepte de millora de jubilació, en què consisteix l’honorari mig o genèric, que és el que us aplica el nostre advocat.

Quines possibilitats tinc de guanyar el judici i cobrar el que em pertoca?
Moltes, ja que les sentències que anem obtenint son favorables.
A més, esperem que no tothom hagi de demandar finalment o d’arribar a judici, ja que conforme anem obtenint sentències tindrem més posició de força per a negociar amb la UAB, i d’altra banda tenen el handicap de que:
-          No poden apel·lar al TSJC per motiu de quantia (només es pot per quanties superiors a 30.000 euros).
-          El nostre advocat està demanant la condemna en costes perquè les Universitats deixin de litigar.

Quan de temps trigaré a tenir sentència?
Els terminis son molt ràpids ja que es tracta de procediments exprés. Pot anar entre 1 i 3 mesos, però dependrà del Jutjat en el que caigui per repartiment i el volum de feina que tingui.

                                                                                                                                
Si tens alguna pregunta que no figura entre aquesta llista fes-nos-ho saber per poder contestar-te-la a tú...i a la resta de companys interessats! Continuem treballant per a vosaltres!

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...