dijous, 29 de novembre del 2018

Millores al Manual de Gestió Horària: noves propostes!

                                   Resultado de imagen de reloj de fichar





Com sabeu a la Mesa d'Universitats s'han signat acords de recuperació de drets i això ha suposat canvis en la Gestió Horària. Però a banda del que hem aconseguit negociar a la Mesa, des de la secció sindical d'UGT de la UAB també portem altres propostes a negociar per millorar la GH a la comissió de seguiment de la nostra universitat.

Algunes d'aquestes propostes no són més que un recull de les necessitats que vosaltres ens feu arribar, per tant, si creus que hi ha alguna cosa que es podria millorar o ets afectat per alguna mesura i creus que es podria sol.lucionar, digue'ns-ho i nosaltres ho portarem als foros convenients!

A continuació et fem un resum del que vam posar sobre la taula a l'última sessió de la comissió:
- Hi ha un acord govern-sindicats de funció pública per acumular una bossa d'hores fins al 5% de la jornada anual. Representaria unes 82 hores/any per a la cura de fills i depenents. Es permeterà treballar més enllà de la jornada laboral i recuperar després aquestes hores per conciliació.
Nosaltres, al igual que altre sindicat, hem demanat que aquesta mesura també s'apliqui a la UAB. Com que això en realitat es signa a un altre foro, es treuen el problema de sobre amb un simple "s'estudiarà per portar a on toqui".

- Exàmens de selecció realitzats al matí per personal treballador de torn de tarda.
Quan un treballador fa una prova de selecció en el seu horari laboral no ha de recuperar aquestes hores, però si la fa al matí essent de torn de tarda, no se li compensen de cap manera, per tant van a compta del seu temps. Davant aquest claríssim greuge comparatiu demanem la compensació en aquests casos ja que l'aplicatiu de Gestió Horària sí que reconeix la I-Proves Àrea PAS/Personal quan les proves es fan dins del teu horari però no quan les has de fer fora de la teva jornada.

La resposta de la part institucional va ser : Sí que veuen realment aquest greuge comparatiu i pensen en tenir una solució a l'aplicatiu perquè es pugui aplicar. Quan la tinguin ens la diran. Nosaltres vam dir de posar IP-Hores acordades per formació FJ (perquè és l'únic que es pot posar perquè després aquest temps es converteixi en hores acordades).

- Horaris de tarda que comencen a les 14.25h. Demanem que comencin a les 14.30h. Sembla poca cosa però provoca molts problemes per culpa dels horaris d'arribada al campus de diversos transports públics.

La resposta de la part institucional va ser: és el temps de solapament entre qui entra i qui surt a les 14.35h. 10 minuts per poder fer traspàs de tasques.

Nosaltres considerem que aquest argument no és vàlid ja que per fer l'intercanvi d'informació entre torns hi ha el correu electrònic i també el responsable del servei que és hi ha de vetllar perquè es produeixi aquest intercanvi d'informació. 
Van al.ludir a l'hora de dinar, però amb els horaris flexibles que tenim no sempre el responsable està dinant just a l'hora del "solapament" i finalment van dir que no es poden arriscar a que el servei quedi descobert durant 10 minuts per culpa dels marges de presència obligada. 

Creiem que si es vol es pot trobar una solució i per això hi continuarem treballant.

- Vam denunciar que la jornada intensiva del torn de tarda dels horaris amb flexibilitat ampliada de 13.30h a 21h i de 13.45h a 21.15h és igual que la resta de l'any. Surten a les 19h i per tant realment a l'hora de la veritat no es veu l'intensiu per enlloc.

La resposta part institucional va ser: aquest torn de tarda amb flexibilitat ampliada acaba a les 19h tot l'any igual que a la jornada intensiva i que només fan 4 hores de presència obligada que és menys que la resta de torns.

- Finalment vam demanar que la flexibilitat  horària per als torns continuats de matí de laborals es pogués ampliar i que puguin sortir més tard de les 15.30h i acumular flexible.
Moltes vegades la gent no vindrà pas més d'hora, però potser es poden quedar més temps a l'hora de plegar i els pot venir molt bé a ells per acumular flexible (ja que aquests torns en tenen molt poc marge) i a la unitat per tenir més efectius que donin un cop de mà en hores puntes de feina. Creiem que amb aquesta mesura tothom hi guanya.

La resposta part institucional va ser: estudiar si ampliar els horaris continus de flexibilitat. No l'acaben de veure perquè diuen que ampliar la sortida fins a les 16h per exemple i no que no contempli en aquest horari una pausa per dinar no és coherent.


Entenem que introduir canvis moltes vegades provoca desconfiances i que s'ho han de plantejar bé per veure que en realitat no hi ha tants problemes. Hi continuarem treballant i oferint solucions.

Si creus que hi ha alguna cosa que es podria millorar del Manual de Gestió Horària, no et queixis a on no serveix de res, diguen's-ho a nosaltres i portarem la teva veu als llocs on es decideixen les coses!


Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...