dimecres, 12 de desembre del 2018

El Capítol VI ja té Acord!!!


Resultado de imagen de acuerdo



Com ja sabeu hem tancat les negociacions al voltant dels acords per al col·lectiu de Capítol VI.

A grans trets dir-vos que:

1) És el millor acord a que podem arribar en termes legals i econòmics després de gairebé dos anys de negociació, i creiem que és un gran acord de garanties per a tothom.

2) Es composa de dos documents:

1.- Acord que fixa les condicions d'accés dels nous treballadors de suport a la recerca en plenes garanties de reconeixement de drets des del primer dia i d'acompliment dels procediments concursals.
2.- L'acord de regularització del personal no fix, que es composa de dues parts destacades:
2.1.- Acord d'estructuralitat: nosaltres entenem que aquest havia d'abastir a tot el personal indefinit no fix present i futur, però la realitat és que la Generalitat només permet la creació de les 143 places dels companys i companyes amb finançament UAB actuals, tot i que tenim uns compromisos de garantia per als que adquireixin la mateixa condició en un futur.
2.2.- Acord d'equiparació de drets: aquest acord abasteix a tot el personal no fix, temporal o indefinit, i l'acaba equiparant en drets i deures paulatinament amb el personal laboral fix.

FAQ'S

Què passa amb el personal indefinit no fix finançat UAB?

Per l'acord arribat amb la Generalitat l'1 de gener de 2019 passarà a ser personal de capítol I i consolidarà la seva plaça, i tindrà tots els drets i deures equiparats, excepte la revisió de categoria i complement, que per motius logístics de l'Àrea d'anàlisi d'infraestructures i econòmics de la UAB es durà a terme l'estudi durant l'any 2020 i tindrà efectes retroactius a data 1 de gener de 2020.

Què passa amb la resta de personal indefinit no fix o temporal amb finançament específic?

A partir de l'1 de gener de 2019 gaudirà de tots els drets i deures de caràcter no econòmic. Pel que fa al plus campus, val de roba de treball i altres de caràcter econòmic seran incorporats en quant hi hagi un canvi de projecte, conveni o activitat. En cas que l'1 de gener de 2021 no hagis canviat de conveni, passaràs a cobrar automàticament tots aquests conceptes, i pel que fa al tema del grup i complement, durant l'any 2022 es farà l'estudi i s'aplicarà amb efectes 1 de gener de 2022.

Quan tindré reconeguts els meus drets laborals?

1) L'1 de gener de 2019 tothom tindrà els mateixos drets i deures de caràcter no econòmic.
2) Drets de caràcter econòmic:
A partir de l'1 de gener de 2019 els de finançament UAB que passen a capítol I.
- Els temporals de nova contractació des del primer dia del seu contracte.
- La resta de temporals i indefinits amb finançament específic des del primer dia en que canviïn de projecte o conveni o com a molt tard l'1 de gener de de 2021, si no has canviat encara.
3) Grup i complement:
Els de finançament UAB que passen a capítol I l'1 de gener de 2019, es farà l'estudi el 2020 i ho cobraran amb efectes retroactius a data 1 de gener de 2020.
Els temporals de nova contractació des del primer dia del seu contracte
La resta de temporals i indefinits amb finançament específic es farà l'estudi durant l'any 2022 i ho cobraran amb efectes retroactius a data 1 de gener de 2022.

A qui beneficia aquest acord?

A tothom, a tots els treballadors de suport a la recerca presents i futurs, als temporals i als indefinits, tot i que amb diferents temps d'assoliment.

Tinc garanties de permanència a la UAB?

Fins ara només teníem un compromís de paraula del Consell de Govern d'intentar recol·locar a les persones que quedessin sense finançament mentre duressin les negociacions de regularització del col·lectiu. En els termes de l'acord recollim també aquest compromís sense data de finalització.

Què passa si l'estudi em reclassifica a la baixa?

En cap cas perdràs la teva categoria actual. La plaça quedarà classificada amb la categoria indicada a l'estudi, però no t'afectarà. En tot cas sempre sortiràs guanyant perquè per a capítol 1 no existeix el complement Q, i sempre t'hauran d'aplicar el corresponent al company del costat de capítol 1. Igual treball, igual salari.

Esperem que aquesta informació us ajudi a aclarir els vostres dubtes.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...