dijous, 25 d’octubre del 2018

ETS TEMPORAL EN FRAU DE LLEI? AQUESTES FAQ's T'INTERESEN!!

 Resultado de imagen de faq's


FAQ'S SOBRE LES POSIBILITATS DAVANT UNA SITUACIÓ DE FRAU DE LLEI PER AL PERSONAL DE CAPÍTOL VI.

Com sabeu el passat dimecres dia 19 d'octubre la UGT va convocar una assemblea per a tots els treballadors de Capítol VI que us trobeu en situació de temporalitat en frau de llei a on la nostra advocada, la Inma Vivar, va informar de quines opcions teniu per resoldre la vostra situació i va contestar a totes les qüestions que es van presentar durant l'event.
Per si no vas poder venir o per si et van quedar dubtes, aquí tens un resum de les PREGUNTES MÉS FREQÜENTS, però si tot i així necessites més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres!

Preguntes Més Freqüents (Freqüently Asked Questions)

Com sé si estic en frau de llei?

Al portal de nòmines pot consultar el teu expedient o full de serveis a la UAB. Allà podràs veure els diferents conceptes amb que t’han contractat i el temps que portes a la UAB. Si portes més de 3 anys concatenant contractes, segons l’Estatut dels Treballadors estàs en frau de llei.

Qué puc fer per passar a indefinit?

La única via que tens és la denuncia davant la Jurisdicció Social, que és la única que per sentència pot obligar a l’empresa a fer-te indefinit. Des del 2016, Montoro va impedir la contractació indefinida, situació que el govern actual encara no ha revertit, per això la Gerència de la UAB ens demana que cursem denúncia, tal i com ja estan fent altres companys en la mateixa situació.

Com m’afectarà laboralment el fet de cursar la denúncia?

De cap manera, com us hem explicat diverses vegades, és la UAB qui té interès en regularitzar la vostra situació, i aquesta és la única manera. Si ho creieu convenient li expliqueu la situació al vostre cap, però el que heu de tenir clar, és que qui us paga és la UAB (la vostra nòmina i contractes son amb la UAB, no amb l’investigador), que tot i que el vostre sou provingui de fons de finançament específic, les empreses privades o les subvencions externes arriben a l’investigador perquè forma part de la UAB, perquè utilitza les seves instal·lacions i els seus recursos. Els diners amb que et paguen son públics. En cap cas pot haver represàlies de cap tipus, donat que la teva denúncia és una reclamació de dret, i no implica cap pèrdua pel projecte.

I si se m’acaba la font de finançament?

Pels acords que tenim actualment amb la UAB, s’està reubicant a tot el personal indefinit que es queda sense finançament a altres llocs de treball de similars característiques. La única garantia que tens de permanència és que un jutge determini la teva condició d’indefinit. En la teva situació actual, si un treballador indefinit es queda sense finançament i tu en tens, el més fàcil és que tu vagis al carrer i el teu lloc de treball l’ocupi l’indefinit que havia quedat sense finançament.

Quin cost té el procediment en cas de voler-ho fer amb la UGT?

Els serveis jurídics de la UGT ens han fet una oferta per afiliació: si t’afilies pagant la quota anual per avançat i et mantens afiliat mentre duri el procés, aquest et serà totalment gratuït. El cost anual és d’uns 140 euros, i a més tens una bonificació en la declaració de l’IRPF, ja que desgrava, o sigui, que acaba sent menys.
Si no vols afiliar-te ens ho dius i et direm el compte on fer la provisió de fons, però la majoria de la gent prefereix afiliar-se, donat que el cost d’un procediment girarà sempre per terme mig al voltant dels 200 euros.

Quina documentació necessiteu per estudiar el meu cas i tirar endavant la denúncia amb vosaltres?

1)      Fotocòpia del DNI
2)      Informe de la vida laboral actualitzat, subministrat per la Seguretat Social
3)      Certificat de serveis prestats de la UAB (expedient o full de serveis que podeu extreure del mateix portal de nòmines)
4)      Còpia de tots els contractes amb la UAB
5)      Última nòmina
6)      Formulari d’afiliació a la UGT.


En cas de no voler afiliar-vos ens ho comuniqueu i us facilitarem el número de compte on fer l’ingrés de la provisió de fons que us direm.

A on he d’enviar-vos la documentació?

El més pràctic i ràpid és que ens ho envieu per correu electrònic a Inma Vivar (vivar@icab.cat), l’advocada d’UGT Universitats, amb còpia a la nostra secció sindical (as.sindical.ugt@uab.cat), per tal de fer-ne el seguiment.

En què consisteix el procediment?

Consta de dues fases:

  1. Conciliació prèvia i/o reclamació administrativa prèvia: aquesta segona és la que haurem de fer nosaltres, donat que la UAB té la consideració d’Administració pública. Us facilitarem el model tan aviat com ens aporteu la documentació, la presenteu a Registre i ens doneu una còpia per e-mail a vivar@icab.cat amb còpia a as.sindical.ugt@uab.cat. El més habitual és que la UAB no us respongui (silenci negatiu). Donat un termini prudencial d’un mes, passarem a cursar la demanda.
  2. Demanda Judicial al Jutjat Social: les demandes son individuals però també es pot presentar demanda individual amb pluralitat d’actors, tot i que el recomanable és presentar-ne amb dos o tres actors o demandants que tinguin la mateixa categoria i situació similar. El que no és possible és presentar conflicte col·lectiu.
I no pot Comitè d’Empresa o un sindicat fer una denúncia a Inspecció de Treball per reclamar la nostra situació?

Un Inspector de Treball no et donarà l’status d’indefinit, un jutge si, només ho pots aconseguir per via reglamentària, per via judicial.

Com canvia la meva situació de l’actual temporal a indefinit? Que implica? 

1.- Estabilitat, ja que tot i que no adquireixes la condició de fix, la UAB està reubicant a la gent que té problemes de finançament.

2.- Entrar a formar part dels acords que s’estan negociant, i que tot i que intentem que incloguin a tot el personal temporal i indefinit, la UAB vol que sigui només per a indefinits.

3.- Participar als concursos interns, ja que actualment una Directiva europea i una sentència d’un TSJ espanyol ho permeten per a indefinits no fixes, raó per la qual ja ho permet la UAB.



Si tens alguna pregunta que no figura entre aquesta llista fes-nos-ho saber per poder contestar-te-la a tú...i a la resta de companys interessats! Continuem treballant per a vosaltres!




 

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...