dimecres, 24 d’octubre del 2018

Projecte d'ESTATUT per al PIF

 

 

Resultado de imagen de malas negociaciones

 

 

Projecte del Estatut del Personal Investigador en formació

 

Esperem un canvi d’actitud

 

 

Ahir va tenir  lloc al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats una "reunió informativa" sobre l'estat en què es troba el Segon Estatut del Personal Investigador en Formació.

Després d'un any de converses de l'anterior Executiu amb els Sindicats representants del Sector, el text es va posar a consulta pública entre el 3 i el 21 de setembre de 2018, després dels informes de la Secretaria General Econòmica i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat social que sembla ser van millorar la redacció del text i van modificar alguns aspectes de la memòria d'impacte (gènere ...), tal com també va fer l'Oficina de Qualitat Normativa dependent de Presidència.

La nova subdirectora general de Coordinació de OPIS, Yolanda Rozas Toribio ens informa que la consulta va ser resposta per 67 afectats, resumint les seves al·legacions en quatre temes:

El futur Estatut, regulat pel Reial decret, en cap moment pot modificar un conveni col·lectiu, amb la qual cosa, queda en mans de la negociació col·lectiva individual de cada universitat la inclusió d'aquest col·lectiu en els seus convenis.

Es manté la nova possibilitat de poder llegir les tesis al final del tercer any de contracte pre-doctoral, podent en aquest cas continuar un any més amb el contracte per temes de perfeccionament.

Com a novetat, la col·laboració docent dels pre-doctorals serà de 180 hores en total, i no podrà superar les 60 anuals. En tot cas, aquesta col·laboració és voluntària.
I finalment, i el tema que més importància té, és que finalment, després de l'informe del Ministeri de Treball, el contracte no genera dret a indemnització a la seva finalització.
La UGT exigeix el dret a indemnització considerant que, tot i les afirmacions del Govern, no hi ha cap impediment legal i més tenint en compte l'Acord de Pressupostos Generals per a 2019 signat pel PSOE i Podem, on s'especifica la intenció del Govern d'introduir aquest dret en aquests contractes singulars.

Pel que fa a l'increment salarial previst per a la totalitat dels empleats públics, exigim que també sigui efectiu per a aquest col·lectiu.
Finalment, la UGT denuncia que les reunions mantingudes no han tingut un caràcter negociador més enllà d'intercanviar propostes i segons la informació que ens han facilitat, el text es llegirà en el Consell de Política Científica el proper 6 de novembre i després ha de tramitar la via d'urgència a la Direcció General de Funció Pública i en el Consell d'Estat.

Lamentablement, durant els últims anys no hi ha hagut una negociació real amb la UGT i la resta de sindicats en els temes que afecten a les condicions sociolaborals dels treballadors i treballadores. Esperem que aquesta actitud canviï. Així ho exigirem.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat.

Potser també t'interesa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...